Ylöjärven Uutisten Kesäfiilis-kuvakisaan saapui runsaasti kuvia, ja ne tunnelmoivat monipuolisesti kesää, leppoisaa lomaa ja upeita kesämaisemia

Ylöjärven Uutisten kolmen hengen raati valitsi voittajaksi vantaalaisen Rita Marttusen kuvan TRRRRRRRRRRRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTTTTTTTTTTTTT.

Raatiin teki vaikutuksen kuvan huumori höystettynä perinteisellä suomalaisella järvimaisemalla kumpupilvineen. Fiilistely luomusaksofonilla uppoamaisillaan olevalla laiturilla on kerrassaan vastustamaton tunnelmanluoja. Palkinnoksi Marttunen saa Pinsiön Taimiston lahjakortin, jonka arvo on 100 euroa.

Tiukassa kilpailussa toiseksi sijoittui Hanna Eronen Karhelta kuvallaan Haitari soi Karhejärven rannalla. Tässäkin kuvassa raatiin vetosi tunnelmallinen musisointi perinnemaisemassa sekä kuvan rauhallinen sommittelu. Palkinnoksi Eronen saa Aallon Leipomon kakkulahjakortin, jonka arvo on 50 euroa.

Kolmanneksi kisassa sijoittui Jonna Toikkonen Mutalasta. Hän pääsee nauttimaan El Padelin Siipipuffasta. Neljänneksi sijoittunut Marja Hakala puolestaan palkitaan Ravintola Keitaan lounaslahjakortilla. Onnittelut kaikille voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

1. sija

TRRRRRRRRRRRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTTTTTTTTTTTTT. (Kuva: Rita Marttunen)

”Kuvassa on mieheni sekä upea puunkarahka, joka kovasti muistuttaa saxofonia. Mieheni ei ole koskaan soittanut mitään soitinta, mutta kokeili rohkeasti minkälaista se voisi olla. Minulle kesäfiilis syntyy heittäymiskyvystä ja itselleen nauramisesta, pelleilystä ja hassuttelusta!”

2.sija

Haitari soi Karhejärven rannalla. (Kuva: Hanna Eronen)

”Mieheni on nyt vuoden verran opiskellut harmonikan soittoa ja oli ilo ja onni, kun hän kesäkuussa istui laiturin nokkaan haitaria soittamaan. Järvi kaiutti kauniisti. Myös koira, Nalle, näytti nauttivan.”

3.sija

Kuutti 1-v. (Kuva: Jonna ja Esa Toikkonen)

”Kuutti 1 v fiilistelee kesää ja metsämansikoita omalla pellolla Mutalassa.” 

4.sija

Esteri Working Jack Russell Terrieri. (Kuva: Marja Hakala)

”Kuvassa Esteri Working Jack Russell Terrieri nauttii täysin rinnoin kesästä ja veneilystä Näsijärven laineilla.”

Kunniamaininnat:

Meren neito vaiko merenneito? (Kuva: NImimerkki Juhannus 22´)

”Oheinen kuva on otettu Kalajoella juhannuspäivänä. Oltiin tulossa Saariselältä kohti kotia ja päätettiin poiketa katsomassa hiekkarantaa, joka siihen aikaan illasta olikin yllättäen liki autio. 650 kilsaa oli jo ajettu, joten oli kiva päästä hetkeksi jaloittelemaan ja kastamaan varpaita.” 

Tämä fiilis: 

”On hiekka polttavaa 
Taivas punertaa 
Edessäni puhdas meri on
Lämpö auringon 
Kesäloma alkoi hymyillen
Nyt jo tunnen sen … ”

 – Suom. sanat Tapani Kansa (California dreaming) 

Elli Kilpi, Veera Hippi ja Tarjanne-laiva. (Kuva: Sanni Kilpi)

”Höyrypillin ääni niemen takaa ilmoitti lähestyvästä Tarjanne-laivasta. Mökin rannassa vilkutettiin laivan matkustajille ja kelluttiin mahtavan kokoisissa aalloissa.”

Työtönjärven oranssihehku. (Kuva: Katja Luojus)

”Iltauintimaisemassa on rauhoittavaa seurata järven hehkua kiireettömässä hiljaisuudessa Kurussa.”

Enni Lieksasta mummun ja papan mökillä Länsi-Teiskossa. (Kuva: Tuija Mäkinen)

”Enni sai elämänsä ensimmäiset kaksi kalaa”

Tyyni kuin ihmismieli. (Kuva: Nimimerkki Kalle62)