Toimittajamme otti parin päivän irtioton Kööpenhaminaan ja ihastui sen monipuolisuuteen: ”Viehättävään kaupunkiin tekee mieli palata uudestaan

Kööpenhamina on pullollaan rentoa asennetta, kulttuuria ja ravintolaelämyksiä. Suorat lennot Tampere-Pirkkalan lentoasemalta takaavat sen, että Tanskan sydämellisestä pääkaupungista pääsee nauttimaan entistä vaivattomammin.
Nyhavnin värikäs satama-alue on yksi Kööpenhaminan tunnetuimmista postikorttimaisemista.

Kööpenhamina on tietyllä tapaa hyvin tuttu ja turvallinen, mutta samaan aikaan koto-Suomeen verrattuna ihanan virkistävä.

Tanskan värikkäässä pääkaupungissa on poikkeuksellisen rento ilmapiiri. Kööpenhamina on täydellinen matkakohde arjen irtiottoa kaipaavalle, hyvää ruokaa rakastavalle ja nähtävyyksien ystävälle.

Toukokuun alusta alkaen Kööpenhamina on tullut entistä lähemmäs, kun airBaltic alkoi liikennöidä kaupunkiin suorilla lentoyhteyksillä Tampere-Pirkkalasta.

Refshaleøen: pistäytymisen arvoinen paikka

Ydinkeskustan ympäriltä löytyy runsaasti nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Voit ihastella Nyhavnin ikonista satama-aluetta tai rentoutua vehreässä Kongens Have -puistossa. Tivoli puolestaan tarjoaa elämyksiä koko perheelle, ja Strøget-kävelykatu on todellinen shoppailijan paratiisi.

Yksi pistäytymisen arvoisista paikoista Kööpenhaminassa on ehdottomasti Refshaleøen. Kulttuurintäyteiseltä alueelta löytyy nykytaiteen museo Copenhagen Contemporary sekä lukuisia trendikkäitä ravintoloita, leipomoita ja kahviloita.

Yksi alueen vetonauloista on katuruokakojuja pullollaan oleva Reffen, jossa voi viettää aikaa kiireettömästä tunnelmasta nautiskellen ja pienistä putiikeista tuliaislöytöjä tehden.

Kødbyen on entinen teurastamoalue, joka on nykyään täynnä suosittuja illanviettopaikkoja.

Suuntaa Vesterbrohon

Trendikkäitä illanviettopaikkoja, hyvää ruokaa ja kiinnostavia ostospaikkoja etsivän kannattaa suunnata Kööpenhaminan-vierailullaan Vesterbrohon. Alueella sijaitseva Sønder-bulevardi on kuin ulos laajentunut olohuone, jossa paikalliset viettävät aikaansa istuskellen, koripalloa tai pingistä pelaillen sekä kadun varren ravintoloiden annoksista nauttien.

Myös naapurustossa sijaitseva Kødbyen, entinen teurastamoalue, on täynnä toinen toistaan suositumpia ravintoloita.

Vaikka Kööpenhamina on tunnettu laadukkaista Michelin-ravintoloistaan, löytyy herkuteltavaa jokaiseen budjettiin. Ota testiin ainakin täytteiden runsaudella ihastuttava smørrebrød sekä lehtevä spandauer-viineri.

Myös hot dogit ovat lunastaneet paikkansa Kööpenhaminan katukuvassa, ja näitä tanskalaisten rakastamia herkkuja myydään monen kadun varrella pølsevognista, eli hodarikärrystä.

Copenhagen Contemporary on upea nykytaiteen museo. Syyskuuhun 2022 asti esillä oleva Light & Space -näyttely on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Pyöräilystä tehty kaikille turvallista

Kööpenhaminassa on vaivatonta liikkua niin kävellen, julkisilla kuin polkupyörällä. Jos haluat tutustua kaupunkiin kuin paikallinen, kannattaa ehdottomasti valita pyörä. Kööpenhaminassa yli puolet päivittäisestä työ- ja koulumatkaliikenteestä hoidetaan pyörän satulasta käsin, eikä kaupunkia ole suotta kehuttu maailman parhaaksi pyöräilykaupungiksi.

Pyöräily on helppoa ja turvallista myös turistille, sillä liikenneturvallisuuteen on panostettu ansiokkaasti. Ihmiset todella kunnioittavat sääntöjä: kukaan ei pyöräile väärällä kaistalla, kääntymisestä sekä pysähtymisestä ilmoitetaan käsimerkein, eivätkä jalankulkijat vahingossakaan harhaile pyöräteillä.

Pyörän voi vuokrata useista eri liikkeistä ja hotelleista. Kaupunkipyörän voi napata käyttöönsä helposti esimerkiksi Donkey Republic -sovelluksen kautta.

Kaiken kaikkiaan Kööpenhamina tarjoilee nähtävää ja tekemistä niin paljon, että tähän viehättävään kaupunkiin tekee mieli palata yhä uudestaan.