Kamarimusiikkitapahtuma KuruFestissä klassisen musiikin helmiä 10.–12.6.2022

Kolmipäiväinen kamarimusiikkifestivaali KuruFest johdattaa klassisen musiikin festivaalikesään nyt jo 16. kertaa. KuruFest tuo korkeatasoisia klassisen musiikin konsertteja eri puolille Ylöjärveä.
10.–12. kesäkuuta järjestettävä KuruFest on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla Suomen klassisen musiikin soittajien parhaimmistoa Kurun kirkossa, Parkkuun seuratalon kesäisessä maalaismiljöössä ja Ylöjärven kirkossa. (Kuva: Hannele Lehto)

Festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna neljä eri konserttia: yksi Kurun kirkossa, kaksi Parkkuun Seuratalolla ja yksi Ylöjärven kirkossa.

Parkkuun Seuratalon illalliskonsertissa päästään makumatkalle kahdesti Michelin-palkittu keittiömestari Markus Aremon musiikin ympärille suunnitteleman menun myötä. Ruoat tarjoillaan kolmessa osassa konsertin tauoilla.

Ennakkolippuja voi ostaa verkossa osoitteesta www.lippu.fi sekä Lippu.fi-palvelupisteistä, kuten Elon K-Citymarketista sekä R-kioskeilta.

Ohjelmassa kamarimusiikin helmiä

KuruFestin taiteellinen johtaja, Radion sinfoniaorkesterin ensimmäinen soolosellisti Tuomas Lehto kertoo, että KuruFestin ohjelmistoon on tänä vuonna kelpuutettu vain musiikin historian kauneimpia helmiä.

Festivaali alkaa Kurun kirkossa (Kirkkotie 1, Kuru) perjantaina 10.6. klo 19. Avajaiskonsertissa kuullaan Schubertin oktetto F-duuri D. 803. Liput maksavat 10 euroa.

Lauantaina 11.6. klo 12 Parkkuun Seuratalolla (Parkkuuntie 308, Parkkuu) järjestettävässä päiväkonsertissa kuullaan Beethovenin sonaatti pianolle ja sellolle g-molli op. 5 nro, Deviennen fagottikvartetto C-duuri op. 73 nro 1 sekä Dvořákin pianotrio e-molli op. 90. Liput päiväkonserttiin maksavat 10 euroa.

Lauantain 11.6. konserttipäivä Parkkuun Seuratalolla jatkuu illalla klo 18 alkavalla illalliskonsertilla, jossa kahdesti Michelin-palkittu keittiömestari Markus Aremo rakentaa musiikin ympärille makumatkan. Ruoat tarjoillaan kolmessa osassa konsertin tauoilla.

Musiikkiohjelmassa kuullaan Sukin Elegie op. 23, Gaubertin Trois aquarelles pianolle, huilulle ja sellolle, Weinerin jousitrio g-molli op. 6, Mendelssohnin pianokvartetto c-molli op. sekä Sukin pianokvartetto a-molli op. 1. Liput 65 euroa, vain ennakkoon.

Musiikintäyteinen konserttiviikonloppu päättyy sunnuntaina 12.6. klo 16 päätöskonserttiin Ylöjärven kirkossa (Kirkkotanhuantie 1). Festivaalin päätöskonsertissa kuullaan Haydnin huilukvartetto D-duuri op. 5 nro 5 sekä Dvořákin jousikvintetto Es-duuri op. 97. Päätöskonsertin liput maksavat 10 euroa.

Festivaalin esiintyjät ovat Petri Aarnio, viulu; Ville Koponen, viulu; Elina Lehto, viulu; Jakob Dingstad, alttoviulu; Atso Lehto, alttoviulu; Tuomas Lehto, sello;  Saima Malmivaara, sello; Maria Krykov, kontrabasso; Niamh McKenna, huilu; Tuulia Ylönen, klarinetti; Etienne Boudreault, fagotti; ​Hannes Kaukoranta, käyrätorvi; Heini Lehto, piano; Liisa Malmivaara, piano ja Salla Pynssi, piano.

Ensimmäinen KuruFest-kamarimusiikkifestivaali järjestettiin elokuussa 2007. Tapahtuman perustajat ovat sisarukset Heini ja Tuomas Lehto. Nykyisin tapahtuman tuotannosta vastaa Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut ja taiteellisena johtajana toimii Tuomas Lehto.