Luvut kertovat siitä, miten merkittävä osallisuus perheillä yhteiskunnassa on

Suomessa on noin 1,47 miljoonaa perhettä ja perheisiin kuuluu yli 70 prosenttia väestöstä. Eli lähes neljä miljoonaa suomalaista asuu perheessä.

Ville MäkinenTilastokeskuksen tilastoissa perhe muodostuu väestötietojärjestelmän tietojen mukaan samassa asunnossa asuvista henkilöistä.
Vielä 1990-luvulla yleisin perhetyyppi oli aviopari ja lapsia. Nykyisin yleisin perhetyyppi on aviopari ilman lapsia. Lapsiperheiden määrän väheneminen kertoo lähinnä siitä, että perheiden täysi-ikäistyvien lasten ikäluokat ovat suurempia kuin uudet syntyvät ikäluokat.
Lapsiperheitä Suomessa on lähes 560 000, joten lapsiperheisiin kuuluu noin 37 prosenttia väestöstä.

Lapsiperheissä on kaikkiaan noin 1,02 miljoonaa alaikäistä lasta. Lapsiperheiden keskimääräinen lapsiluku on reilut 1,8 lasta.
Lapsiperheiden yleisin perhemuoto on edelleen eri sukupuolta olevan avioparin muodostama perhe, joita on noin 56 prosenttia lapsiperheistä. Lapsiperheistä viidennes on avoparien perheitä.

Kaikki edellä mainitut luvut kertovat siitä, miten merkittävä osallisuus perheillä yhteiskunnassa on. Ei oikeastaan ole asiaa, joka ei jollain tavalla koskettaisi myös perheitä.

Siispä ylivoimaisesti suurin osa myös Ylöjärvellä tehtävistä päätöksistä ja ratkaisuista osuvat perheiden arkeen ja suurelta osin vieläpä lapsiperheiden arkeen.

Myös paikallislehti on ottanut asian huomioon ja siksi paikallislehden sisällöstäkin suuri osa kohdistuu viikoittain tavalla tai toisella lapsiperheiden arkeen. Tänään keskiviikkona ilmestyneessä Perhearkea-teemalehdessä perheasiaa on vielä tavallistakin enemmän.