Keskustelu Karhen koulusta osoittaa, että oma elinympäristö on yhä äärimmäisen tärkeä

Karhe on saamassa kokonaan uuden koulurakennuksen nykyisen sisäilmaongelmaisen koulun tilalle. Näin käy, mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy kaupunginhallituksen maanantaina tekemän esityksen.
Nykyisessä tilanteessa on vaikea nähdä, että päätösesitys vielä muuttuisi kaupunginvaltuustossa. Näillä näkymin puolueista ainoastaan kokoomus olisi kannattamassa niin sanottua hybridimallia. Näin voisi ainakin päätellä kaupunginhallituksessa pidetyn äänestyksen voimasuhteista.
Esityksen mukaan Karhen kouluun on tulossa myös uusi liikuntasali, joten puolentoista vuoden päästä Karhella päästäneen aloittamaan koulutaival kokonaan uutuuttaan hohtavissa tiloissa.
Vielä viime viikolla Karhen koulun purkamista vastustavassa adressissa oli kymmeniä nimiä. Sittemmin addressi on poistettu. Karhen koulun vanhempainyhdistys on puolestaan puhunut voimakkaaasti kokonaan uuden koulun rakentamisen puolesta.
Karhen koulun tulevaisuus on siis herättänyt paljon tunteita ja keskustelua. Tämä osoittaa sen, että tapahtui maailmalla mitä tahansa, ovat perheiden tavalliseen arkeen vaikuttavat asiat edelleen äärimmäisen tärkeitä.
Toki esimerkiksi sota Ukrainassa on laittanut osaltaan asioita uudenlaiseen perspektiiviin. Silti yhä edelleen turvallinen tulevaisuus lähtee siitä, että omassa elinympäristössä asiat ovat hyvin. Kun oma elinympäristö toimii ja ihmisille on turvallinen olo, riittää sen jälkeen energiaa auttaa myös pulassa olevia.
On myös tärkeää, että kaupunkilaiset voivat luottaa siihen, että päättäjät tekevät omalla paikkakunnalla vastuullisia päätöksiä.