Yo-talon kauppa varmistui: SASKY saa kannustavat tilat opetustoimintaansa varten

Tampereen Ylioppilastalo saa uuden omistajan. Koulutuskuntayhtymä Saskysta tulee historiallisen rakennuksen uusi isäntä. Sasky valjastaa talon opetuskäyttöön.
Tampereen Ylioppilastalo saa uuden omistajan. Koulutuskuntayhtymä Saskysta tulee historiallisen rakennuksen uusi isäntä. Sasky valjastaa talon opetuskäyttöön.

Tampereen kaupunki myy kaupungin keskustassa Kauppakatu 10:ssä sijaitsevan tontin ja sillä olevan Yo-talon piharakennuksineen SASKY-koulutuskuntayhtymälle. Kauppahinta on 1,3 miljoonaa euroa. Kiinteistö myydään ostajalle muun muassa opetustoimintaa varten. Kaupasta päätti asunto- ja kiinteistölautakunta eilen torstaina.

Myytävä tontti on pinta-alaltaan 2 129 neliömetriä.

Tontilla oleva rakennushistoriallisesti arvokas Yo-talo on rakennettu vuonna 1901 ja piharakennus vuonna 1902. Rakennukset ovat rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeitä, eikä niitä saa purkaa. Rakennusoikeutta tontilla on yhteensä 2 700 kerrosneliömetriä.

Kohde on kuulunut kaupungin realisoitaviin kiinteistöihin.

SASKY koulutuskuntayhtymän hallitus teki kiinteistöstä ostotarjouksen. Sen ehtona on, että kiinteistössä voidaan harjoittaa toisen asteen opetustoimintaa. Ostotarjous vastaa kohteen käypää markkina-arvoa, jonka on määritellyt riippumaton AKA-arvioitsija. Pääosa tiloista on nyt vuokrattu ravintolatoimintoihin. Vuonna 2015 tehdyn kuntoarvion mukaan rakennuksen kunto on melko hyvä.

Tontti on asemakaavassa osoitettu keskustatoimintojen korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa kulttuuriympäristöön soveltuvaa häiriötöntä kulttuuri- ja liiketoimintaa sekä ympäristöön soveltuvaa muuta työpaikkatoimintaa. Sisäpiha on rakennettava ja istutettava viihtyisäksi korttelin yhteiseksi oleskelualueeksi. Lisäksi sisäpihan läpi tulisi olla jalankulun mahdollistavat kulkuyhteydet.