YIlveksen välierätaival alkoi takkuillen – finalisti voi ratketa jo torstaina

Naisten Futsal-Liigan välieriin asti yltänyt Ylöjärven Ilves aloitti taistelun finaalipaikasta kahdella vierasottelulla. Porilainen MuSaFutsal voitti runkosarjan suvereenisti ja eteni välieriin puolivälieristä suoraan kahdella voitolla Pirkkalan PJK:sta. Haastajan osassa viihtyvä YIlves ei tällä kertaa kyennyt yllättämään kovaa kotijoukkuetta, vaan molemmista viikonlopun otteluista oli poistuminen tappio niskassa.

Lauantaisessa ottelussa kyyti oli kylmää ja lukemat 7–1 (2–0) kertovat tylyä kieltään. Sunnuntaina jo kyettiin nousemaan toisella jaksolla lupaavasti, mutta maalipaikoista ei tulostaululle kuitenkaan päästy riittävästi. Voitto siis tästäkin ottelusta MuSalle lopulta tuloksella 4–1 (3–0).

YIlves yritti laittaa MusaFutsalin taitavat pelaajat ahtaalle. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

Toisessa välieräparissa vastakkain olivat Helsingin HIFK ja Tornion FTK. Ottelut pelattiin Helsingissä ja siellä oli tasaisempaa voittojen mennessä 1–1. Ottelut jatkuvat YIlveksen osalta kotiottelulla, jossa MuSaFutsalilla on jo ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja ja pudottaa YIlves pronssiotteluun.

Ensimmäinen välieräottelu Porissa ei ollut menestys YIlvekselle. Joukkueen terveystilanne oli hyvä ja kaikki runkopelaajat matkassa. Nyt siis piti jatkaa hyvin sujunutta kevätkautta laittamalla kotijoukkue ahtaalle.

Sini Sutinen puolustaa. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

YIlves oli ottelun alun perusteella valinnut taktiikakseen puolustusvoittoisen pelitavan. Prässilinjaa ei nostettu juurikaan puolen kentän yli.
Varmasti syötellen MuSa onnistui jatkuvasti etenemään maalitilanteisiin ja hyväkin puolustus tuli ohitetuksi huippuvaarallisilla poikkisyötöillä. Ensi jaksolla pallo kaivettiin kuitenkin vain kahdesti maalivahti Helena Unkurin selän takaa. YIlveksen harppuunahyökkäyksistä oli terä poissa ja pelitapahtumat kertoivat kotijoukkueen selkeästä hallinnasta.

Toinen jakso toi hieman lohtua vierasjoukkueelle, kun Ella Lehtonen pääsi Heidi Linjamaan syötöstä iskemään tilanteeksi 3–1 ajassa 25.28.
Kotijoukkue hyödynsi täydellisesti hieman aran oloisen YIlveksen pelitavan ja mätti lopulta yhteensä seitsemän maalia vierasjoukkueen verkkoon. Anni-Elina Luotonen ja Netta Hannula iskivät molemmat kaksi maaleista ja yhden maalin onnistujia olivat Jasmin Ylikraka, Milla Ljungman ja Helmiina Luoma.

Sunnuntaina oli parempi pelipäivä

YIlveksen ryhmä pysyi terveenä edellispäivän taistelussa ja akut oli ehditty ladata uuteen koitokseen sunnuntaina. Ottelun alkuminuutit mentiin jälleen itsevarman kotijoukkueen tahdissa, mutta jonkin verran rohkeamman vierasprässin ryydittämänä. Koska paine oli jälleen pääasiassa YIlveksen kenttäpuoliskolla, syntyi jo ensi jaksolla kotijoukkueen yliotteeseen riittävät kolme maalia YIlveksen verkkoon.

Emmi Rauhala (vas.) raatoi joukkueen eteen. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

Toisen jakson alkuun onnistui YIlves iskemään kavennusmaalin. Emmi Rauhala laukoi pallon maalia vartioineen Martta Perälän taakse Ella Lehtosen syötöstä ajassa 20.24. Pari minuuttia myöhemmin oli YIlveksen momentum, kun pallo kiikutettiin rangaistuspotkupisteelle.
Senni Virenin laukaus suuntautui kuitenkin Perälän ulottuville, eikä YIlves päässyt kuromaan MuSan johtoa vain yhteen maaliin.

Vierasjoukkue kykeni hetkittäin puristamaan kotijoukkueen puolustusmuotoon ja luomaan monta maalitilannetta kykenemättä kuitenkaan lisämaaleihin. Musankin tehot olivat hyytyneet ja se onnistui vain kerran jakson loppupuolella päättämään hyökkäyksensä maaliin ohi maalia kaikissa välieräpeleissä vartioineen Helena Unkurin.

Kentällä oli todella vähän tilaa, kun molemmat joukkueet liikkuivat hyvin. (Kuva: Verna Kalliomäki)

MuSan maaleista sunnuntain pelissä vastasivat Anni-Elina Luotonen, Jasmin Ylikraka, Iina Heikkilä ja yksi merkittiin YIlveksen omaksi maaliksi. Ylöjärven Ilves siis joutuu tiukan paikan eteen kun pelit jatkuvat Ylöjärvellä torstaina. Silloin on MuSalla mahdollisuus napata kolmas voitto ja pudottaa YIlves taistelemaan himmeämmistä mitaleista.

Päävalmentaja Vesa Parviainen ei juuri tunteen purkauksiin revennyt.

Rosa-Maria Sirén kuljettaa palloa. (Kuva: Verna Kalliomäki)

– Musa oli nyt meille taas se vaikea vastustaja, emmekä saaneet omaa peliämme käyntiin juuri lainkaan. Ylöjärvellä on uusi tilanne ja silloin pitää kaivaa kauden paras terävyys esiin, eikä päästää MuSaa näin helpolla. Toki kotikatsomon tuki on aina iso juttu myös, olihan Porissakin kotikatsomo tupaten täynnä, Parviainen tuumasi.

YIlves kohtaa kolmannessa välieräottelussa MuSaFutsalin torstaina kello 19 Urheilutalolla. Pelissä on suuri panos ja kotivoitolla jatkuu välieräsarja jo sunnuntaina edelleen Ylöjärven Urheilutalolla kello 17. Mahdollisesti myös 27.4. Porissa. Tappio tietäisi vappupeliä pronssista, joko Helsingissä tai Torniossa viikon kuluttua.