The 60’s Summer Festival aloittaa kesän festarikauden Ylöjärvellä: Toivolan lavalla tanssittavat Marion Rung ja Aron

Uusi kesäfestivaali näkee päivänvalon Ylöjärvellä, kun Juha ’Aron’ Leppänen tuo Toivolan lavalle Kyrönlahteen 1960-luvun musiikkiin ja lavatanssitunnelmaan keskittyvän tapahtuman.
Aiempina vuosina kesäfestivaali on järjestetty Haikan lavalla, missä se on vetänyt tanssilattian täyteen väkeä. (Kuva: Timo Huttu)

The 60’s Summer Festival järjestetään perjantaina 20.5.2022. Luvassa on vintagea, iskelmää ja rock’n rollia. Iltaa tähdittävät Marion Rung, Aron sekä Cool Company.

Seitsemällä vuosikymmenellä esiintynyt Marion Rung julkaisi ensilevynsä Brigitte Bardot vuonna 1961 ja edusti Suomea seuraavana vuonna Euroviisuissa kappaleella Tipi tii.

Reilut 20 vuotta keikkaillut Cool Company puolestaan tarjoilee aikakauden pop-rock-klassikoita. Leppänen lupaa huipentaa illan Elvis Presleyn 1960-luvun vauhdikkaalla setillä.

Ikärajaton tapahtuma

Koko perheen ikärajaton ja alkoholiton tapahtuma on toteutettu aiempina vuosina Haikan lavalla Pirkkalassa, mutta tänä vuonna Leppänen tuo tapahtuman kotikaupunkiinsa. Haikan lavalla tapahtuma on keskittynyt 1950-lukuun, nyt tapahtuman vaihtaessa paikkakuntaa Ylöjärvelle myös vuosikymmen vaihtuu.

– Tämä on uusi askel, vaikka onkin periaatteessa sama tapahtuma, Leppänen sanoo.

Eila Pienimäki on ollut yksi aiempien vuosien esiintyjistä. (Kuva: Markku Rintala)

Leppänen kuvailee, että festivaali on hyvänmielen tapahtuma, missä on aina ollut lämminhenkinen meininki.

– Tapahtuma on yhdistelmä suomalaista iltama- ja tanssilavakulttuuria ja amerikkalaista rock’n rollia sinne sekaan, hän sanoo.

Aiempina vuosina kesäfestivaalia ovat tähdittäneet muun muassa Lasse Liemola, Eila Pienimäki ja viime kesänä lavalla nähtiin Eino Grön. Milana Misic on puolestaan tulkinnut äitinsä Laila Kinnusen kappaleita. Leppänen on halunnut antaa estradin aikakauden tähdille. The 50’s Summer Festival onkin koonnut kävijöitä vauvasta vaariin, myös niitä joille nämä artistit ovat tuttuja heidän omasta nuoruudestaan.

Tapahtumassa on myös aikakauden mukainen puffetti. Kesäfestivaalille on perinteisesti tuotu näytille myös vanhoja autoja ja moottoripyöriä. Aiempien vuosien tapaan kesäfestivaalilla järjestetään pin-up -kisa. Tänä vuonna valitaan Miss 60’s Pin-up.

Festivaalilla voi ihailla vanhoja autoja ja kauniita asuja. (Kuva: Erkki Luumi)