Pirkanmaan Jätehuolto aloittaa kodin poistotekstiilien keräyksen – Rievut voi viedä Repen ja Romun kyytiin

Poistotekstiiliä keräävä Riepu on Repen ja Romun uusi kaveri.
Poistotekstiilin keräykseen soveltuvat tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia, mutta kuivia, puhtaita ja hajuttomia. (Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto)

Toukokuun alusta alkaen kodin poistotekstiilit voi tuoda Riepu-keräykseen ympäri Pirkanmaata. Repen ja Romun mukana kulkee Riepu-keräys koko kesän ajan aina lokakuuhun saakka.

Riepu-keräys alkaa Nokialla 3.5. ja on siitä eteepäin mukana kaikilla Repen ja Romun pysäkeillä

– Repe, Romu ja Riepu pysähtyvät yli kolmellasadalla pysäkillä. Poistotekstiilin vastaanotto pysäkeillä on uusi palvelu, mutta myös kotitalouksien metallia, sähkölaitteita ja vaarallista jätettä voi tuoda kyytiin entiseen tapaan. Tuoduista jätteistä ei peritä maksua. Pysäkkikohtainen aikataulu löytyy verkkosivuiltamme ja Roskakalenterista, kertoo logistiikkakoordinaattori Piia Kuusinen Pirkanmaan Jätehuollosta.

Poistotekstiiliä voi tuoda myös Nekalan jäteasemalle, Oriveden jätesemalle ja Tampereen Nextiilin myymälään.

Muista lajitella poistotekstiili

Riepu-keräykseen voi tuoda kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiiliä. Ennen pakkaamista on tärkeää lajitella tekstiili oikein. Pysäkeillä Pirkanmaan Jätehuollon työntekijä vielä tarkistaa tuodut tekstiilit ja auttaa lajittelussa.

Poistotekstiilin keräykseen soveltuvat tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia, mutta kuivia, puhtaita ja hajuttomia. Lajitteluohjeeseen kannattaa tutustua huolellisesti. Riepu-keräykseen ei voi esimerkiksi tuoda ehjiä lahjoitettavia vaatteita, neuvoo ympäristökouluttaja Päivi Koro Pirkanmaan Jätehuollosta.

Lajittele poistotekstiiliin: paidat, housut, hameet ja takit, pyyhkeet, lakanat, verhot ja pöytäliinat.

Poistotekstiiliin eivät kuulu: alusvaatteet, sukat, sukkahousut, laukut, vyöt, kengät, matot, tyynyt, peitot, pehmusteet, pehmolelut sekä kaikki likaiset, märät, homeiset ja voimakkaasti haisevat tekstiilit.