Taekwon-Don SM- ja Kevät Cup -kisoissa menestystä: kaksi kultaa ja neljä hopeaa Ylöjärvelle

Putaan urheiluhallilla Torniossa lauantaina 2. huhtikuuta 2022 järjestetyt ITF Taekwon-Don SM- ja Kevät Cup- kilpailut sujuivat ylöjärveläisittäin hienosti. Veera, Viivi ja Kimmo Riuttula, Alina Mäkinen, Eero Ahola ja Hannu Tarhonen toivat kisoista kaikkiaan kymmenen mitalia Ylöjärvelle.

Junioriluokissa Veera ja Viivi Riuttula sekä Alina Mäkinen toivat mitalit liikesarjoista sekä erikoistekniikoista. Eero Ahola sai C-junioreiden ottelusta pronssia. Kimmo Riuttula toi mitalit värivyöiden ottelusta ja voimamurskauksesta. Kimmo pokkasi kisoista parhaan miesottelijan pystin. Hannu Tarhonen 2.dan menestyi mustien vöiden voimamurskauksessa saavuttaen hopeaa.

Kimmo Riuttula oli koko kisojen paras miesottelija. (Kuva: Taekwon-Do Center)

Tänäkin vuonna tavanomaisesti helmikuussa järjestettäviä kilpailuja jouduttiin siirtämään koronaviruspandemian vuoksi ja typistämään yksipäiväiseksi. Samassa yhteydessä SM–kilpailuiden lisäksi lauantaina kisattiin Taekwon-Don värivöille suunnatut Kevät Cup -kilpailut. Kaiken kaikkiaan tapahtuma keräsi 139 kilpailijaa eri puolilta Suomea, eteläisimpien kisavieraiden matkatessa mm. Helsingistä, Turusta ja Tampereelta.

Taekwon-Do on korealainen kamppailulaji, jonka nimi tarkoittaa suomennettuna jalan ja käden tie. Laji sisältää runsaasti hallittuja jalka- ja käsitekniikoita, jotka vaativat harrastajilta tuhansia toistoja, valtavasti uutteruutta sekä rutkasti kärsivällisyyttä Harrastajilta edellytetään myös muun muassa kohteliaisuutta ja hyvää käytöstä.