Neljäs rokotekierros on alkanut 80 vuotta täyttäneille

Ylöjärvellä on aloitettu THL:n suositusten mukaisesti neljänsien koronarokotteiden antaminen kaikille 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville, tiedottaa kaupunki.
Rokotuksen saa esimerkiksi Elossa ja terveysasemilla. (Arkistokuva)

Neljänsillä rokotuksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä vähentämään koronasta johtuvia kuolemia.

80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva saa neljännen rokotteen, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kaksi rokoteannosta saaneelle ja koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut 3 kuukautta sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Rokotuksia annetaan Elon kauppakeskuksen rokotuspisteessä sekä terveysasemilla. Ajan voi varata sähköisesti eTerveydessä tai puhelimitse 03 735 6702 ma ja ke klo 10-18 sekä ti, to-pe klo 8-15.

Kotihoidon piirissä olevat 80 vuotta täyttäneet saavat rokotuksen kotihoidon kautta, mutta he voivat halutessaan varata ajan ja hakeutua itse rokotukseen Elon kauppakeskukseen tai terveysasemalle.

Iäkkäiden hoivakodeissa asuvat rokotetaan hoivakodeissa.

Lisätietoja koronarokotuksista Ylöjärvellä: www.ylojarvi.fi/koronarokotukset.