Visit Ylöjärvi uudistuu – Matkailualan toimijoiden tulee syöttää palvelunsa uuteen tietokantaan, joka takaa aiempaa suuremman näkyvyyden

Visit Ylöjärvi -matkailusivusto uudistuu täydellisesti kevään aikana. Uudella sivustolla hyödynnetään Datahub-tietokantaa, jonne matkailualan yrittäjien ja toimijoiden on syötettävä ja päivitettävä tietonsa. Palvelua käyttää mm. Visit Tampere.
Tavoitteena on, että ylöjärveläisten yrittäjien tiedot löytyvät Datahubista maaliskuun loppuun mennessä. Visit Ylöjärven uudet sivut julkaistaan toukokuussa 2022.  (Arkistokuva: Antero Mäkkylä / Hiking Travel Hit)

Datahub on Visit Finlandin ylläpitämä tietokanta, josta kohteiden tiedot upotetaan suoraan kansainvälisten ja kansallisten matkanjärjestäjien, aluetoimijoiden ja katto-organisaatioiden sivustoille.

Tavoitteena on, että ylöjärveläisten yrittäjien tiedot löytyvät Datahubista maaliskuun loppuun mennessä. Visit Ylöjärven uudet sivut julkaistaan toukokuussa 2022.

Yrittäjien on syötettävä tiedot Datahubiin

Siirtyminen Datahubin käyttöön edellyttää matkailualan toimijoilta tuotteiden ja kohteiden lisäämistä palveluun ja jatkossa tietojen päivittämistä. Tiedot syötetään ensin englanniksi, minkä jälkeen lisätään suomenkielinen versio sekä haluttaessa myös muita kieliversioita.

Datahubin käyttö mahdollistaa yrittäjälle aiempaa suuremman näkyvyyden niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Visit Tampereen sivuilla ei saa jatkossa enää näkyvyyttä ilman Datahubia, samoin Visit Finland käyttää ainoastaan Datahubista löytyviä tuotekortteja.

Tietojen lisääminen on suhteellisen helppoa ja Datahubin kautta voi ostaa käännöspalveluna esimerkiksi englantiversion omasta tuotteesta tai palvelusta.

Yritysopalvelu antaa tukea palvelun käyttöön ottoon

Ylöjärven Yrityspalvelu tukee paikallisia matkailuyrittäjiä Datahubin käyttöönotossa ja järjestää helmi-maaliskuussa keskiviikkoisin klo 10-15 tukiklinikan kaupungintalolla (ei viikolla 7). Tukiklinikkapäivinä Yrityspalvelun asiakkuuspäälliköt auttavat tuote/kohdekortin laatimisessa.

Ohjeet Tukiklinikkaa osallistumisesta löydät täältä sivun lopusta.