Viisi ylöjärveläisehdokasta valittiin aluevaltuustoon – kokoomus ja demarit vahvoja Pirkanmaalla

Ylöjärveltä valittiin viisi luottamushenkilöä Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoon. Aluevaalien tulos oli siis Ylöjärven kannalta erinomainen.

Perussuomalaisten ehdokkaista läpi meni peräti kaksi ylöjärveläistä. Psykoterapeutti ja sairaanhoitaja Erja Pelkonen keräsi 910 ääntä ja oli Pirkanmaalla perussuomalaisista kolmanneksi eniten ääniä kerännyt ehdokas. Läpi meni myös Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Mauri Heiska 776 äänellä.

Ylöjärven ääniharava oli kokoomuksen Juho Ojares. Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimiva diplomi-insinööri Ojares sai 1 143 ääntä.

SDP:n Leena Mankkinen sai niin ikään hienon äänisaaliin. Sosiaalityöntekijä ja toiminnanjohtaja Mankkinen sai 981 ääntä.

Aluevaltuustoon ylsi myös 890 ääntä kerännyt keskustan Minna Sarvijärvi, joka sai kolmanneksi eniten ääniä keskustan Pirkanmaan ehdokkaista.

Pirkanmaalla suurin puolue oli kokoomus 25,8 prosentin äänisaalilla. SDP sai 22,1 prosenttia äänistä. Perussuomalaisten saalis oli 11,7 prosenttia ja vasemmistoliiton 10,7 prosenttia. Vihreät sai Pirkanmaalla 10 prosenttia äänistä ja keskusta 9,5 prosenttia. Kristillisdemokraattien saalis oli 5,9 prosenttia. Liike Nyt sai 1,5 prosenttia äänistä ja Valta kuuluu kansalle -puolue 1,4 prosenttia äänistä.

Kokoomukselle tuli 21 valtuustopaikkaa ja demareille 18 paikkaa. Muut saivat valtuustopaikkoja seuraavasti: perussuomalaiset 8, vasemmistoliitto 9, vihreät 8, keskusta 8, kristillisdemokraatit 4, Liike Nyt 1, Valta kuuluu kansalle 1.

Uutinen on tehty, kun äänistä oli laskettu