Walk in -rokotuksia Elossa – Ylöjärven kaupunki kannustaa rokottamattomia ottamaan rokotuksen

Ylöjärven kaupunki kannustaa kaikkia, etenkin täysin rokottamattomia, hakeutumaan koronarokotukseen joko ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta walk in -rokotuksiin. Walk in -rokotuksissa voi saada ensimmäisen, toisen tai kolmannen koronarokotteen.

Walk in -rokotuksissa alle 30-vuotiaille on varattuna Pfizerin Comirnaty-rokotetta. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven kaupunki kannustaa erityisesti 20-29-vuotiaita ottamaan koronarokotteen. Ylöjärvellä tästä ikäryhmästä vielä viidennes on niitä, jotka eivät ole hankkineet ensimmäistäkään koronarokotetta. Kaupunki tiedottaa, että walk in -rokotuksissa kaikki alle 30-vuotiaat voivat saada Pfizerin Comirnaty-rokotteen.

Niitä varten, joita rokotteen ottaminen jännittää, on Elon rokotuspisteellä järjestetty sermin taakse paikka, jossa rokotteen voi ottaa makuuasennossa.

– Jos jännittää piikkiä tai rokotteen ottamista, niin meillä saa mennä makuuasentoon, kertoo vastaava terveydenhoitaja Laura Tyyskänen. Makuuasento ehkäisee jännityksestä johtuvaa heikotusta tai pyörtymistä.

Jos rokoteneulan piston tuntuminen puolestaan jännittää, niin apteekeista on saatavilla iholle käytettävää Emla-paikallispuudutetta emulsiona ja laastareita ilman reseptiä. Sitä voi laittaa rokotuskohtaan etukäteen, ja tällöin pienen pistoksen ei pitäisi tuntua iholla.

Rokotuspaikalla rokottajat vastaavat rokotusta koskeviin kysymyksiin, ja koronarokotukseen liittyviä mieltä askarruttavia kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse Terveyskioskiin:  terveyskioski@ylojarvi.fi

Seuraavat walk in -rokotukset Elossa

Keskiviikkona 19.1. klo 15-19 kaikki 5-11-vuotiaat (huoltaja voi saada samalla oman ensimmäisen rokotteensa)
Torstaina 20.1. klo 13-17.30 kaikki 12 vuotta täyttäneet
Torstaina 27.1. klo 13-17.30 kaikki 12 vuotta täyttäneet
Torstaina 3.2. klo 13-17.30 kaikki 12 vuotta täyttäneet

Koronarokotuksista saat lisätietoja Ylöjärven kaupungin kotisivuilta.

Elon rokotuspisteellä rokotteen voi saada myös makuulla. Kuvassa Elon rokotuspisteellä työskentelevät Sirkku Petäjäniemi (vas.) ja Nea Kork. (Kuva: Sanna Hillberg)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?