Koronanyrkki: Kasvomaskit käyttöön peruskoulussa ja toisella asteella

Pirkanmaan koronanyrkki antoi tiistaina suosituksen, että kasvomaskeja käytetään kaikilla peruskoulun ja toisen asteen luokka-asteilla koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa.

(arkisto)

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee kirurgisen kasvomaskin käyttöä koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa peruskoulujen oppilaille 1. luokasta lähtien sekä edelleen toisen asteen oppilaille. Pandemiaohjausryhmä suosittelee myös yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön.

Pirkanmaalla on jo käytössä pääosa sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeessä 11.1. suositelluista toimenpiteistä. Aluehallintoviraston rajoitukset tilojen käytöstä ovat voimassa 8.-21.1.2022. Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat jatkua mutta urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Testeistä jo yli 40 prosenttia positiivisia

Koronanilmaantuvuus oli viime viikon päätyttyä Pirkanmaan sairaanhoitopiriin alueella 1308 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta. Testeistä jo yli 40 prosenttia on positiivisia ja se on voimakkaassa nousussa. Taysin vuodeosastoilla on nyt 35 koronapotilasta ja teholla kuusi potilasta

Vallitsevassa epidemiatilanteessa tartunnanjäljityksessä ei ole enää mahdollista hallita tartuntaketjuja. Tartuntojen lähteistä saadaan selville varmuudella enää vain kymmenisen prosenttia. Pirkanmaan tartuntatautilääkärit käsittelevät jäljitystyön linjauksia keskiviikkona.

Yhden rokotuksen saaneita on Pirkanmaalla 88,6 prosenttia, kaksi rokotusta saaneita 84,7 prosenttia ja kolme rokotusta saaneita 28,9 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?