Olin rähmälläni itänaapurin edessä – En tule synnintuntoon toista kertaa

Kauheata! Tämä selvisi, kun katsoin Yle TV1:n ohjelmasarjan. Toimittajana tohotti kirjailija Jari Tervo ja apuna oli joukko asiantuntijoita: muun muassa kirjailija Sofi Oksanen ja Ben Zyskowicz.

Zyskowicz on pienen ikänsä istunut eduskunnassa ja hän tietää, mikä on totta ja oikein. Suurin syyllinen rähmähommiin oli Kekkonen ja joukko eliittiä, joka perässä hiihti. Nyt myös kaikkien suomalaisten pitäisi vähintään hävetä niitä aikoja. Totuuskomissiota, kun ei enää voida järjestää.

Tulin synnintuntoon ja tunnustan, että äänestin presidentiksi Urho Kekkosta. En lainkaan häpeä. Ihan itse päätin ketä äänestin. Siihen aikaan jonkun piti johtaa ja vetää tätä Suomen kivirekeä. Meidän muiden piti ansaita leipää, kasvattaa ja kouluttaa lapsiamme ja joskus juoda vähän keskikaljaa.

Nyt on tulossa sotevaalit. Äänestän. Päätän myös itse ehdokkaani, vaikka eliitti sekoilee ja Natoilee. Mihin suuntaan nyt kallistuvat? Katsotaan. Riskinä tässä äänetyksessä minulla on, että 30-vuoden kuluttua jossakin ohjelmassa ilmoittavat: väärin äänestit.

Silloin olen jo kuitenkin rähmälläni taivaan portilla. En tule synnintuntoon toista kertaa. Kehotan myös muuta rähmäsukupolvea äänestämään. Nämä aluevaalit voivat hyvinkin vaikuttaa elämäämme jopa 30-vuotta.

Pentti Vehmas