Ylöjärvenkin läpi kulkevan Pirkan Hiihdon latuja kunnostetaan – Järjestäjät luottavat tapahtuman läpiviemiseen

Pirkan Hiihtoon on aikaa kaksi kuukautta. Hiihdon järjestäjät luottavat vankasti, että tapahtuma pystytään viemään läpi nykyisestä koronatilanteesta huolimatta.

– Seuraamme tiukasti koronatilanteen kehittymistä. Koronan puolesta päätös hiihdon järjestämisestä pystyttäneen tekemään helmikuun puoliväliin mennessä, Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen sanoo.

– Päätös latujen kunnon osalta voidaan tehdä vielä viikko ennen h-hetkeäkin. Nythän lumitilanne näyttää hyvältä. Latua on hiihdettävässä kunnossa jo yli 20 kilometriä ja pohjia ajetaan tällä viikolla lisää.

Järjestelyjen osalta suurimmat muutokset ovat lähtöpaikalla Niinisalossa, missä tukikohdaksi tulee varuskunta-alueen ulkopuolella
sijaitseva varuskuntakerho. Sieltä hiihtäjät siirtyvät hiihdon perinteiselle lähtöpaikalle Valkiajärven kautta jäätilanteen salliessa
tai kävelyreittiä pitkin.

Viime vuonna Pirkan Hiihto jouduttiin koronatilanteen takia perumaan kokonaan. Vuonna 2020 varsinainen hiihto jouduttiin perumaan huonon lumitilanteen takia, mutta lumitilanteen parannuttua reppuhiihto päästiin järjestämään lyhennetyllä 60 kilometrin matkalla.

– Toivomme hartaasti, että tilanne maaliskuun alussa olisi sekä lumen että ennen muuta koronan puolesta sellainen, että 66. Pirkan Hiihto voitaisiin järjestää perinteisellä 90 kilometrin reitillä sunnuntaina 6. maaliskuuta ja Pirkan Reppuhiihto lauantaina 12. maaliskuuta, Tapio Syrjänen sanoo ja jatkaa:

– Kävi miten tahansa, suosittelemme hiihdon harrastajia käyttämään hyväkseen Pirkan Uraa hiihtolenkeillään. Reitin varren kunnat sekä Pirkan Hiihdon järjestäjät pitävät reittiä auki olosuhteiden mukaan ennen hiihtoa ja sen jälkeenkin.