YIlves kaatui tehottomuuteen ja kärsi pahan pistemenetyksen

Ylöjärven Ilves päästi Naisten Futsal-Liigan ottelussa Kampuksen Dynamon kolmen maalin karkumatkalle eikä herännyt ajoissa takaa-ajoon.
Emmi Rauhala ja vieraiden Alina Nieminen kamppailevat pallosta. (Kuva: Esa Norvia)

Kumpikaan joukkueista ei lukeudu sarjan suosikkeihin, mutta molemmilla on realistinen tavoite selvitä pudotuspeleihin.
Kenttätapahtumiltaan tasaisen kamppailun vei nimiinsä vierasjoukkue tuloksella 2–3 (0–2).

Paremmin puolustanut KaDy sai kotijoukkueen näyttämään tehottomalta, vaikka laukaukset pääosin löysivät kohti maalia.
YIlveksen orastava nousukunto ei päässyt esiin vastustajan kyetessä kovalla prosentilla hyödyntämään kotijoukkueen pienet virheet.

Heidi Linjamaa pujottelee vastustajan maalia kohti. (Kuva: Esa Norvia)

Vaikka vierasjoukkue ei saanut matkaansa kovinta uhkaansa Laura Toivasta, oli hyvin valmennettu ryhmä saapunut Ylöjärvelle kovassa iskussa. Kotijoukkueen valmistautuminen oli sujunut ongelmitta ja kentällä peli pyöri mallikkaasti ottelun alkuhetkistä alkaen.

Avausjakson alkuminuutit olivat YIlveksen lievää hallintaa ja pallo kävi lupaavasti vierasmaalia vartioineen Maria Halla-Ahon selän takana tolpassakin. Maaliin Mia Pajusen laukoma pallo ei kuitenkaan kimmonnut, vaan harmillisesti se jäi kentän puolelle.
Avausmaali tuntui karttavan kotijoukkuetta.

Kuuden peliminuutin jälkeen Emmi Rauhalan sijoitus lähietäisyydeltä ohi Halla-Ahon hipaisi tolppaa pomppien jo maaliviivan takana. Valitettavasti KaDyn puolustus siivosi pallon kentälle, eikä tuomari nähnyt tilanteessa maalin syntymistä vaan peli sai jatkua.

Senni Viren on tehnyt joukkueen toisen maalin. (Kuva: Esa Norvia)

Muutaman minuutin kuluttua YIlvekselle tuli hetken sekaannus. Vieraat prässäsivät kaiken aikaa kovalla liikkeellä ja onnistuivat iskemään keskisektorissa YIlveksen avausheittoon. Seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä ajassa 9.38 KaDy ohitti kotijoukkueen puolustuksen. Alina Nieminen laukoi takatolpalta pallon maalia vartioineen Saara Viitasen ohi verkon perukoille.

Jakso jatkui tilanteiden aaltoillessa molempien maalien välillä. Maalivahdit olivat kuitenkin tarkkana, eikä tulostaululle päästy ennen kuin jakson loppuminuuteilla. Ajassa 17.18 KaDy sai kulmapotkutilanteen, josta Vilma Terävä laukoi kaukaa kentän pintaa pitkin pallon tolppaa hipoen maaliin. Harmillinen aukko löytyi peittämisestä huolimatta. Tauolle mentiin näissä lukemissa kotijoukkueen saamatta kuparistaan rikki.

Toinen jakso alkoi kylmällä suihkulla YIlveksen niskaan. Jo ajassa 20.11 Henni Parkkisen rajapotkutilanteesta saama syöttö painui tarkalla laukauksella tolpan juureen ohi Viitasen. Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen oli jo käynnissä, kun YIlves vihdoin sai pallon Halla-Ahon taa.

Ajassa 32.46 Heidi Linjamaa näytti komealla suorituksella, että taito riittää maalin tekoon ja sijoitti pallon maalialueen ulkopuolelta vierasmaalin yläpesään. Vieraiden puolustaessa johtoaan, sai YIlves paremmin tilanteita KaDyn kenttäpäätyyn, mutta vasta ajassa 37.38 joutui Halla-Aho antautumaan toistamiseen. Senni Viren pelattiin Ella Lehtosen blokkipelin avulla vapaaksi laukaisupaikkaan keskialueella. Vasurilla alanurkkaan lauottu pommi toi kotijoukkueen jo maalin päähän tasatilanteesta.

KaDyn puolustusmuoto kesti kuitenkin kotijoukkueen rynnistyksen aktiivisen puolustuspelaamisen tuottaessa maalipaikkoja myös heille. Pisteet lähtivät lopulta Jyväskylään vieraiden virheettömän loppuhetkien pelaamisen myötä ja vain maalin erolla tasaisten vaiheiden jälkeen. Lopputulos oli selvästikin pettymys kotijoukkueelle, sillä niin lähellä lisämaaleja oltiin läpi koko ottelun.

Päävalmentaja Vesa Parviainen oli kuitenkin suhteellisen tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen. Ottelu tiedettiin tasaiseksi jo ennakolta.Seuraavaksi Ylöjärven Ilves matkaa vierasotteluun 21.11 Espoon GFTtä vastaan.