Koronatartuntoja Esperin ikäihmisten ja muistisairaiden hoivakodissa Ylöjärvellä

– Arviomme on, että tartunta on lähtenyt oireettomasta kantajasta, sanoo aluepäällikkö.
”Koti on tehosiivottu kahteen kertaan ja pinnat desinfioitu kuluvalla viikolla”, kertoo aluepäällikkö (arkistokuva)

Esperin hoivakoti Vihtorissa Kaskitiellä on todettu koronatartuntoja, ja karanteenissa on sekä asukkaita että henkilöstöä.

– Esperi ei anna julkisuuteen tarkkoja tietoja asukkaittensa tai henkilöstönsä altistusten tai koronatartuntojen määristä, sillä tietojen julkistaminen saattaisi vaarantaa yksityisyydensuojan, kertoo Esperin aluepäällikkö Mia von Bagh.

Lehden muualta saamien tietojen mukaan tartuntoja olisi useita.

Aluepäällikön mukaan koronatartunnat varmistuivat viime viikon lopulla.

– Kun tartunnat havaittiin, kodeissa ryhdyttiin välittömästi asianmukaisiin toimenpiteisiin. Tilanne kodissa on tällä hetkellä rauhallinen, ja näyttää, että tartuntojen kasvu olisi pysähtynyt, kertoo Bagh.

Asukkaat ja henkilöstö on testattu tartuntojen varalta, ja aluepäällikön mukaan asukkaat testataan vielä uudelleen tämän viikon perjantaina.

Bagh sanoo, että koti on tehosiivottu kahteen kertaan ja pinnat desinfioitu kuluvalla viikolla. Asukkaat on lisäksi osastoitu.

Esperi on tiedottanut altistuksista ja tartunnoista asianomaisia, kuten yksikön henkilöstöä, asukkaita, omaisia sekä tilaaja-asiakkaita ja viranomaisia.

Lue myös: 

Ylöjärven yhtenäiskoululla korona-altistumisia – Koko esiopetus karanteeniin

YU muuttaa koronauutisointiaan: Ei enää päivittäisiä tartuntamääriä

Yksitoista tartuntaa lisää päivässä!

Tartuntalähdettä ei tiedetä

Vihtori tarjoaa asumis- ja kuntoutuspalveluja ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville 30 ikäihmiselle ja muistisairaalle.

Aluepäällikön mukaan on vaikea selvittää, mistä koronatartunnat alun perin tulivat Vihtoriin.

– Arviomme on, että tartunta on lähtenyt oireettomasta kantajasta.

– Haluamme luottaa siihen, että kaikki kodeissamme vierailevat ja työskentelevät ovat aidosti oireettomia, eivätkä siis kukaan tiedä sairastavansa koronaa. Tämä koskee sekä henkilöstöämme että talossamme vierailevia.

Entä missä kunnossa asukkaat ovat? Ainakin useimmat heistä on ilmeisesti rokotettu.

– Useimmat kodissamme on rokotettu. Tällä hetkellä tilanne hoivakoti Vihtorissa on rauhallinen ja asukkaamme ovat hyvässä kunnossa. Heillä ei ole koronataudin oireita.

Myös yhden iäkkään asukkaan omainen kertoo, että hänen omaisellaan on todettu korona, mutta oireita ei ole.

Mia von Baghin mukaan Esperissä toimitaan tartuntatilanteissa tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaisesti.

– Esperillä on selkeä, oma ohjeistus, kuinka koronatartunnoissa toimitaan ja henkilöstömme on tätä varten harjoitellut. Toimimme tiiviissä yhteistyössä tilaaja-asiakkaan (tässä tapauksessa Ylöjärven kunnan) ja aluehallintoviranomaisten kanssa.