YU muuttaa koronauutisointiaan: Ei enää päivittäisiä tartuntamääriä

Ville MäkinenYlöjärven Uutiset on monien muiden medioiden tapaan käytännössä päivittäin julkaissut todettujen koronatartuntojen määrän. Tätä on jatkunut puolentoista vuoden ajan, mutta nyt tämän kaltaisen uutisoinnin aika on ohi.

Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Helsingin Sanomat kertoi maanantaina muuttavansa koronauutisointinsa painopistettä pois tartuntamääristä. Hesari linjasi, että tartuntamäärien sijasta on syytä keskittyä muihin mittareihin sekä koronan kanssa elämiseen.
Valtakunnan suurimman sanomalehden linjaus tuli muutamaa tuntia aiemmin kuin Suomen hallitus kertoi uudesta koronastrategiastaan, joka tähtää Suomen avautumiseen ja rajoitusten asteittaiseen purkamiseen mahdollisimman pian.

Rajoituksista luovutaan kokonaan, kun 80 prosentin rokotekattavuus on saavutettu. Mutta jo sitä ennen rajoituksista luovutaan asteittain.
Tämä on oikein hyvä hetki myös Ylöjärven Uutisille muuttaa hieman suhtautumistaan koronauutisointiin. Toki edelleen pidämme kaikki silmät ja korvat auki ja reagoimme vaihtuviin koronatilanteisiin niiden vaatimalla tavalla. Esimerkiksi altistumispaikoista on syytä edelleen kertoa, koska se on lukijoiden palvelua.

Mutta tavoite on, että pandemiaa koskeva paikallislehden uutisointi ja jutut ovat jatkossa jotain ihan muuta kuin tartuntaraportointia. Mekin haluamme omalta osaltamme rohkaista ihmisiä ajattelemaan myönteisesti ja katsomaan luottavaisesti tulevaan.

Kuten Tampereen yliopiston rokotetutkimuksen johtaja Mika Rämet sanoi: Tuplarokotettujen perusterveiden aikuisten on aika elää normaalia mutta luonnollisesti vastuullista elämää.

Ja niin tekee myös paikallislehti.