Ylöjärveläinen Eput-kitaristi Juha Torvinen on Vuoden Vasenkätinen

Juha Torvinen on tullut tunnetuksi erityisesti Eppu Normaalin kitaristina. (Arkistokuva)

Akaan elävän musiikin yhdistys Almu on valinnut Vuoden Vasenkätiseksi ylöjärveläisen Eppu Normaali -yhtyeen kitaristin Juha Torvisen.

Torvinen palkintaan kiertopalkinnolla ensi lauantaina Vasenkätisten Vestivaalillla Viialan torilla. Palkitsemisen jälkeen toimittaja Arto Nyberg haastattelee Torvista.

Vuonna 1959 Rovaniemellä syntynyt Juha Torvinen oli perustamassa Eppu Normaali -yhtyettä vuonna 1976. Hän on toiminut myös tuomarina ilmakitaroinnin maailmanmestaruuskisoissa sekä Poko Rekordsin tuotantopäällikkönä. Nykyisin Torvinen toimii Akun tehdas -tapahtumayrityksen johtajana.

Vasenkätisten Vestivaali alkaa lauantaina Viialan torilla kello 13. Vuoden Vasenkätisen haastattelun lisäksi tarjolla on Arto Nybergin tapaan Viialasta kotoisin olevan ja hard rockin ohella nyt myös kantrin saloihin perehtyneen muusikko Jykä Siraisen keikka. Lisäksi Viialan Yrittäjät jakaa Tahto-patsaan.