Ylöjärvelle varmistui viikonloppuna kymmenen uutta koronatartuntaa – tartuntoja merkittiin 22 viime viikolla

THL:n tartuntatautirekisteriin merkittiin viikonlopun 7.–8.8. aikana kymmenen uutta koronatartuntaa Ylöjärvelle. Koko pandemian aikana tartuntoja on varmistettu Ylöjärvellä 361.

(Arkisto)

Ylöjärvelle ei merkitty tänään maanantaina yhtään uutta koronatartuntaa, mutta viikonlopun 7.–8.8. aikana tartuntoja varmistui kymmenen. Kaupungissa on todettu nyt yhteensä 361 koronavirustartuntaa koko pandemian aikana.

Viime viikolla (viikko 31) Ylöjärvellä varmistettiin yhteensä 22 tartuntaa seuraavasti: tiistaina 3.8. varmistui kahdeksan uutta tartuntaa, keskiviikkona 4.8. yksi, torstaina 5.8. yksi, perjantaina 6.8. kaksi ja viikonlopun 7.–8.8. aikana kymmenen uutta koronatartuntaa.

Pirkanmaan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 190,3, kun sitä edellisten 14 vuorokauden vastaava luku oli 85,7. Luku kuvaa koronatartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohti viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Tartuntamäärät lähtivät nousuun heinäkuussa

Koronatartuntoja on varmistettu Ylöjärvellä viimeisten viikkojen aikana runsaasti.

Toissa viikolla (viikko 30) tartuntoja todettiin Ylöjärvellä 26 kappaletta seuraavasti: tiistaina 27.7. yksi tartunta, keskiviikkona 28.7. neljä tartuntaa, torstaina 29.7. yksi, perjantaina 30.7. neljä ja viikonlopun 31.7.–1.8. aikana 16 uutta koronatartuntaa.

Sitä edellisellä viikolla (viikko 29) tartuntoja merkittiin kaupunkiin 23 kappaletta seuraavasti: tiistaina 20.7. kymmenen tartuntaa, keskiviikkona 21.7. kolme, torstaina yksi ja viikonlopun 23.7.–25.7. aikana yhdeksän uutta koronatartuntaa.

Viikolla 28 koronarekisteriin merkittiin Ylöjärvelle 11 uutta tartuntaa seuraavasti: tiistaina 13.7. kaksi tartuntaa, keskiviikkona 14.7. yksi tartunta, torstaina 15.7. kaksi tartuntaa ja perjantaina 16.7. kolme tartuntaa. Viikonloppuna 17.–18.7. varmistettiin kolme tartuntaa.

Viikolla 27 uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä neljä: keskiviikkona 7.7. kolme ja viikonlopun 10.–11.7. aikana yksi.

Kesäkuusta alkaen on varmistettu tähän mennessä 90 tartuntaa, joista valtaosa heinäkuun alun jälkeen. Toukokuun aikana uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä 17.

Pirkanmaa siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen tiistaina 3.8., ja aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset tulivat voimaan torstaina 5.8. Ravintoloiden toimintaan tuli Pirkanmaalla tiukennuksia eilen sunnuntaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?