THL raportoi perjantaina neljä uutta koronatartuntaa Ylöjärvelle – Tays ilmoitti jälleen kaikkien aikojen suurimman tartuntaluvun

THL:n tartuntatautirekisteriin merkittiin tänään perjantaina neljä uutta koronavirustartuntaa Ylöjärvelle. Tays raportoi myös tänään ennätysmäärän uusia tartuntoja Pirkanmaalle. Jutun loppuun on koottu ne altistumispaikat, joista on kerrottu tällä viikolla.

Koronarajoitukset kiristyvät jälleen Pirkanmaalla.

Ylöjärvellä varmistettiin tänään 30.7. neljä uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on merkitty kaupunkiin tällä viikolla kymmenen: tämän päivän neljän tartunnan lisäksi tiistaina 27.7. yksi tartunta, keskiviikkona 28.7. neljä tartuntaa ja torstaina 29.7. yksi uusi tartunta.

Viimeisimmän 14 vuorokauden aikana kaupunkiin on merkitty 36 uutta tartuntaa. Ylöjärvellä on varmistettu yhteensä 323 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Ylöjärven ilmaantuvuusluku on nyt 107,9. Luku kuvaa koronatartuntojen määrää 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Pirkanmaan viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on nyt 111,2, kun sitä edellisten 14 vuorokauden vastaava luku oli 51,2.

Pirkanmaalle ennätysmäärä tartuntoja

Tartuntamääriä raportoivat Pirkanmaalla sekä Tampereen yliopistollinen sairaala Tays että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tays raportoi tänään Pirkanmaalle 112 koronatartuntaa, mikä on koko epidemian suurin päiväkohtainen luku. Myös eilen Tays ilmoitti siihen mennessä suurimman päiväkohtaisen tartuntaluvun, 93 tartuntaa.  THL puolestaan raportoi maakuntaan tänään perjantaina 57 uutta tartuntaa.

Lukujen suuri ero johtuu Taysin ja THL:n erilaisista tilastointitavoista. Tays tilastoi kaikki Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueelta löydetyt tapaukset riippumatta tartunnan saaneen kotipaikasta. THL puolestaan tilastoi tapaukset tartunnan saaneiden kotikunnan mukaan riippumatta siitä, missä heidät on testattu. THL:n tilastot pohjaavat tartuntatautirekisteriin ja tilastoissa voi olla merkittäviäkin viiveitä.

Käytämme tässä seurannassa THL:n tartuntatautirekisteriin pohjautuvia lukuja, sillä ainoastaan THL julkaisee kuntakohtaisia tartuntamääriä.

Ylöjärvelle tullut runsaasti tartuntoja viime viikkoina

Koronatartuntoja on varmistettu Ylöjärvellä viimeisten viikkojen aikana runsaasti. Viime viikolla (viikko 29) tartuntoja merkittiin kaupunkiin 23 kappaletta seuraavasti: tiistaina 20.7. kymmenen tartuntaa, keskiviikkona 21.7. kolme, torstaina yksi ja viikonlopun 23.7.–25.7. aikana yhdeksän uutta koronatartuntaa.

Toissa viikolla (viikko 28) koronarekisteriin merkittiin Ylöjärvelle 11 uutta tartuntaa seuraavasti: tiistaina 13.7. kaksi tartuntaa, keskiviikkona 14.7. yksi tartunta, torstaina 15.7. kaksi tartuntaa ja perjantaina 16.7. kolme tartuntaa. Viikonloppuna 17.–18.7. varmistettiin kolme tartuntaa.

Sitä edellisellä viikolla 27 uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä neljä: keskiviikkona 7.7. kolme ja viikonlopun 10.–11.7. aikana yksi.

Kesä-heinäkuussa on varmistettu tähän mennessä 52 tartuntaa, joista valtaosa muutaman viime viikon aikana. Toukokuun aikana uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä 17.

Tällä viikolla on kerrottu kolmesta altistumistilanteesta Ylöjärvellä

Koronavirukselle on voinut altistua Ylöjärvellä viime aikoina ainakin Kauppakeskus Elon Pancho Villa -ravintolassa torstaina 22.7. sekä lauantaina 24.7. järjestetyillä Kurun markkinoilla.

Ylöjärven kaupunki tiedotti lisäksi tänään, että useita Ylöjärven perusturvakeskuksen työntekijöitä on altistunut koronavirukselle tämän viikon maanantaina ja tiistaina 26.7.–27.7. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri siirtyi epidemian kiihtymisvaiheeseen viime viikon tiistaina, ja alueella tuli voimaan uusia ravintolarajoituksia lauantaina 24.7. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan kokoontumisrajoituksia, joiden on tarkoitus tulla voimaan torstaina 5.8.

Lue myös:

Pirkanmaan koronatilanne on hankaloitunut entisestään, eikä leviämisvaiheeseen siirtyminen ole enää kaukana – koronanyrkki esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoituksia

Aluehallintovirasto: kokoontumisrajoitukset todennäköisesti voimaan ensi viikon torstaina

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?