Ylöjärvelle yksi uusi koronatartunta torstaina – Tays ilmoitti tänään suurimmasta päiväkohtaisesta tartuntamäärästä koko epidemian aikana

THL:n tartuntatautirekisteriin merkittiin tänään yksi uusi koronatartunta Ylöjärvelle. Tays raportoi tänään ennätysmäärän uusia tartuntoja Pirkanmaalle.

Pirkanmaan epidemiatilanne ei osoita laantumisen merkkejä.

Ylöjärvellä varmistettiin tänään 29.7. yksi uusi koronatartunta. Eilen keskiviikkona 28.7. tartuntoja varmistui neljä ja tiistaina 27.7. niin ikään yksi tartunta. Tällä viikolla tartuntoja on siis varmistunut yhteensä kuusi.

Viimeisimmän 14 vuorokauden aikana kaupunkiin on merkitty 35 uutta tartuntaa. Ylöjärvellä on varmistettu yhteensä 319 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Ylöjärven ilmaantuvuusluku on nyt 104,9. Luku kuvaa koronatartuntojen määrää 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Pirkanmaan viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on nyt 105,5, kun sitä edellisten 14 vuorokauden vastaava luku oli 49,2.

Pirkanmaalle ennätysmäärä tartuntoja

Tartuntamääriä raportoivat Pirkanmaalla sekä Tampereen yliopistollinen sairaala Tays että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tays raportoi tänään Pirkanmaalle 93 uutta koronatartuntaa, mikä on koko epidemian suurin päiväkohtainen luku. THL puolestaan raportoi maakuntaan tänään torstaina 56 uutta tartuntaa.

Lukujen suuri ero johtuu Taysin ja THL:n erilaisista tilastointitavoista. Tays tilastoi kaikki Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueelta löydetyt tapaukset riippumatta tartunnan saaneen kotipaikasta. THL puolestaan tilastoi tapaukset tartunnan saaneiden kotikunnan mukaan riippumatta siitä, missä heidät on testattu. THL:n tilastot pohjaavat tartuntatautirekisteriin ja tilastoissa voi olla merkittäviäkin viiveitä.

Käytämme tässä seurannassa THL:n tartuntatautirekisteriin pohjautuvia lukuja, sillä ainoastaan THL julkaisee kuntakohtaisia tartuntamääriä.

Ylöjärvelle tullut runsaasti tartuntoja viime viikkoina

Koronatartuntoja on varmistettu Ylöjärvellä viimeisten viikkojen aikana kiihtyvään tahtiin. Viime viikolla (viikko 29) tartuntoja merkittiin kaupunkiin 23 kappaletta seuraavasti: tiistaina 20.7. kymmenen tartuntaa, keskiviikkona 21.7. kolme, torstaina yksi ja viikonlopun 23.7.–25.7. aikana yhdeksän uutta koronatartuntaa.

Toissa viikolla (viikko 28) koronarekisteriin merkittiin Ylöjärvelle 11 uutta tartuntaa seuraavasti: tiistaina 13.7. kaksi tartuntaa, keskiviikkona 14.7. yksi tartunta, torstaina 15.7. kaksi tartuntaa ja perjantaina 16.7. kolme tartuntaa. Viikonloppuna 17.–18.7. varmistettiin kolme tartuntaa.

Sitä edellisellä viikolla 27 uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä neljä: keskiviikkona 7.7. kolme ja viikonlopun 10.–11.7. aikana yksi.

Kesä-heinäkuussa on varmistettu tähän mennessä 48 tartuntaa, joista valtaosa muutaman viime viikon aikana. Toukokuun aikana uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä 17.

Tällä viikolla on kerrottu kahdesta altistumistilanteesta Ylöjärvellä

Koronavirukselle on voinut altistua Ylöjärvellä viime aikoina ainakin Kauppakeskus Elon Pancho Villa -ravintolassa torstaina 22.7. sekä lauantaina 24.7. järjestetyillä Kurun markkinoilla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri siirtyi epidemian kiihtymisvaiheeseen viime viikon tiistaina, ja alueella tuli voimaan uusia ravintolarajoituksia lauantaina 24.7. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan kokoontumisrajoituksia, joiden on tarkoitus tulla voimaan torstaina 5.8.

Lue myös: 

Pirkanmaan koronatilanne on hankaloitunut entisestään, eikä leviämisvaiheeseen siirtyminen ole enää kaukana – koronanyrkki esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoituksia

Aluehallintovirasto: kokoontumisrajoitukset todennäköisesti voimaan ensi viikon torstaina

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?