Ylöjärvelle kirjattiin keskiviikkona neljä uutta koronatartuntaa – tartuntoja varmistettu viimeisimmän 14 vuorokauden aikana 36

THL:n tartuntatautirekisteriin merkittiin tänään neljä uutta koronatartuntaa Ylöjärvelle. Yhteensä tartuntoja on varmistettu Ylöjärvellä 318 koko pandemian aikana.

(arkisto)

Ylöjärvellä varmistettiin tänään 28.7. neljä uutta koronatartuntaa. Lisäksi eilen tiistaina varmistui yksi uusi tartunta. Viimeisimmän 14 vuorokauden aikana kaupunkiin on merkitty 36 uutta tartuntaa. Ylöjärvellä on varmistettu nyt yhteensä 318 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Ylöjärven ilmaantuvuusluku on nyt 107,9. Luku kuvaa koronatartuntojen määrää 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Ylöjärven ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä kolmanneksi suurin Pirkanmaalla heti Tampereen (146,3) ja Pirkkalan (121,1) jälkeen.

Pirkanmaan viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on nyt 97,8, kun sitä edellisten 14 vuorokauden vastaava luku oli 48,6.

Koronatartuntoja on varmistettu Ylöjärvellä viimeisten viikkojen aikana kiihtyvään tahtiin. Viime viikolla (viikko 29) tartuntoja merkittiin kaupunkiin 23 kappaletta seuraavasti: tiistaina 20.7. kymmenen tartuntaa, keskiviikkona 21.7. kolme, torstaina yksi ja viikonlopun 23.7.–25.7. aikana yhdeksän uutta koronatartuntaa.

Toissa viikolla (viikko 28) koronarekisteriin merkittiin Ylöjärvelle 11 uutta tartuntaa seuraavasti: tiistaina 13.7. kaksi tartuntaa, keskiviikkona 14.7. yksi tartunta, torstaina 15.7. kaksi tartuntaa ja perjantaina 16.7. kolme tartuntaa. Viikonloppuna 17.–18.7. varmistettiin kolme tartuntaa.

Sitä edellisellä viikolla 27 uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä neljä: keskiviikkona 7.7. kolme ja viikonlopun 10.–11.7. aikana yksi.

Kesä-heinäkuussa on varmistettu tähän mennessä 47 tartuntaa, joista 43 tartuntaa viimeisen kolmen viikon aikana. Sitä ennen tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä koko alkukesän aikana ainoastaan neljä. Toukokuun aikana uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä 17.

Koronavirukselle on voinut altistua Ylöjärvellä viime päivinä ainakin lauantaina 24.7. järjestetyillä Kurun markkinoilla. Markkinat olivat mukana Taysin eilen julkaisemassa ennätyspitkässä listassa viime päivien mahdollisista altistumispaikoista Pirkanmaalla.

Lue myös: Kurun markkinoilla on voinut altistua koronavirukselle viime lauantaina – Tays julkaisi tänään kaikkien aikojen pisimmän listansa mahdollisista altistumispaikoista Pirkanmaalla

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri linjasi viime viikon tiistaina, että Pirkanmaa siirtyy jälleen epidemian kiihtymisvaiheeseen

Lue myös: Pirkanmaa siirtyy takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – valtioneuvosto asettanee lähipäivinä ravintolarajoituksia kiihtymisvaiheessa oleville alueille

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?