Aluehallintovirasto: kokoontumisrajoitukset todennäköisesti voimaan ensi viikon torstaina

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan kokoontumisrajoituksia Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Tämän hetkisen tiedon mukaan rajoitukset tulevat voimaan 5. elokuuta, ja ne olisivat voimassa 29. elokuuta saakka.

Rajoitukset kiristyvät jälleen Pirkanmaalla.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituspäätöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa eilen tiistaina. Syynä on alueen epidemiatilanne, joka on huonontunut nopeasti runsaan viikon aikana.

Lue myös: Pirkanmaan koronatilanne on hankaloitunut entisestään, eikä leviämisvaiheeseen siirtyminen ole enää kaukana – koronanyrkki esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoituksia

Aluehallintovirasto on pyytänyt Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä (PSHP) tarkentavaa asiantuntijalausuntoa epidemian hallinnan edellyttämistä välttämättömistä toimista. Päätös rajoitusten lopullisesta sisällöstä tehdään asiantuntijalausunnon jälkeen.

Rajoitukset tulevat todennäköisesti voimaan torstaina 5.8., ja ne olisivat voimassa 29.8. saakka. Aluehallintovirasto tiedottaa päätöksestä erikseen.

Tartuntatautilain mukaan aluehallintovirasto voi tehdä rajoituspäätökset vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi. Päätöksissä otetaan huomioon lainsäädännön lisäksi kansallinen ohjaus, alueen epidemiologinen tilanne sekä alueellisen koronaryhmän ja sairaanhoitopiirien asiantuntijoiden näkemykset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?