Ylöjärvellä meni rikki 300 koronatartunnan raja – tänään varmistui 10 uutta tartuntaa

THL:n tartuntatautirekisteriin on merkitty tänään kymmenen uutta koronavirustartuntaa Ylöjärvelle. Koronatartuntoja on varmistettu kaupungissa koko pandemian aikana nyt tasan 300, mikä on toiseksi eniten koko Pirkanmaalla.

(arkisto)

Ylöjärvellä on varmistettu tiistaina 20.7. kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Kaupungin koronaluku on nyt tasan 300. Tartuntoja on varmistettu Ylöjärvellä parin viime viikon aikana kiihtyvään tahtiin. Viime viikolla uusia tartuntoja varmistettiin 11.

Viime viikolla THL:n koronarekisteriin merkittiin Ylöjärvelle tartuntoja seuraavasti: tiistaina 13.7. kaksi tartuntaa, keskiviikkona 14.7. yksi tartunta, torstaina 15.7. kaksi tartuntaa ja perjantaina 16.7. kolme tartuntaa. Viikonloppuna 17.–18.7. varmistettiin kolme tartuntaa.

Sitä edellisellä viikolla eli viikolla 27 uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä neljä. Keskiviikkona 7.7. tartuntoja lisättiin rekisteriin kolme ja viikonlopun 10.–11.7. aikana yksi.

Kesä-heinäkuussa on varmistettu tähän mennessä 29 tartuntaa, joista 25 tartuntaa keskiviikosta 7.7. alkaen. Sitä ennen tartuntoja oli varmistettu Ylöjärvellä kesäkuun alusta alkaen vain neljä. Toukokuun aikana uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä 17.

Kahden viikon ilmaantuvuus Pirkanmaalla on sataatuhatta asukasta kohden 56. Pirkanmaalla on todettu koko pandemian aikana 5 878 tartuntaa, joista 3 653 Tampereella.

Ylöjärvellä tartuntoja on todettu toiseksi eniten Pirkanmaalla. Väkiluvultaan Ylöjärvi on Pirkanmaan kolmanneksi suurin kunta Tampereen ja Nokian jälkeen. Ylöjärven jälkeen seuraavaksi eniten tartuntoja on varmistettu Nokialla (275) tartuntaa, Lempäälässä (269) ja Kangasalla (266).

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti tänään, että Pirkanmaa siirtyy jälleen epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?