Ympäristölautakunta vaatinee: Veittijärven saunatoiminta pitää lopettaa – tehosteena jopa uhkasakko

Johtavan rakennustarkastajan ehdotuksena on, että ympäristölautakunta vaatisi jälleen saunan toiminnan lopettamista.
Veittijärven saunan toiminnasta on kiistelty jo pitkään. (Kuva: Jani Saarenpää)

Johtava rakennustarkastaja Katja Helenius esittää keskiviikon kokouksessa ympäristölautakunnalle, että tämä kehottaisi Veittijärven saunan omistajaa ja Ylöjärven avantouimareita lopettamaan saunatoiminnan.

Tätä on vaadittu myös aiemmin huhtikuussa, mutta saunatoiminta on kuitenkin jatkunut.

Lue myös:

Veittijärven saunojat eivät aio luovuttaa ja valittivat korkeimmalle hallinto-oikeudelle: ”Hämeenlinnan hallinto-oikeuden tekemä päätös perustuu Ylöjärven kaupungin lausuntoihin, jotka olivat virheellisiä ja puutteellisia”

Lisäksi rakennustarkastaja esittää, että ympäristölautakunta antaisi omistajalle ja vuokralaiselle tilaisuuden tulla kuulluksi ja antaa selvityksen siitä, miksei saunatoimintaa ole lopetettu. Selvitys tulisi antaa viimeistään 2.8.

Esitykseen kuuluu myös se, että mikäli omistaja ja vuokralainen eivät anna selvitystä, asian käsittelyä voidaan silti jatkaa ja velvoittaa heidät lopettamaan saunatoiminta.

Tehosteena voitaisiin käyttää juoksevaa uhkasakkoa. Juoksevassa uhkasakossa on kiinteä perusosa sekä lisäosa, joka laitetaan perusosan päälle aina tietyn ajan kuluttua, mikäli velvoitetta – eli tässä tapauksessa saunan sulkemista – ei ole tehty.

Hallinto-oikeus on aiemmin tänä keväänä (9.4.) päättänyt, että saunalla on liikaa käyttäjiä ollakseen omakotitaloalueella. Siten kyse on laajamittaisesta vuokraustoiminnasta, mikä ei vastaa kaavan käyttötarkoitusta.

Saunaan vuokraaja eli Ylöjärven avantouimarit on eri mieltä ja on jatkanut saunatoimintaa.

Lue myös:

Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta päätös Veittijärven sauna-asiassa: Ympäristölautakunnan päätös kumoon ja asia uudelleen käsiteltäväksi sekä kaupunki korvaamaan valittajien oikeudenkäyntikuluja

Veittijärven sauna lopullisesti kiinni Kesäniemessä? Ympäristölautakunta päättää asiasta keskiviikkona