Kolmanneksi eniten ääniä toistamiseen kerännyt SDP:n Jaana Lamminen: ”Olen todella kiitollinen siitä, että olen taas saanut mandaatin jatkaa tätä työtä”

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimiva Jaana Lamminen oli jälleen yksi kuntavaalien ääniharavista Ylöjärvellä. Lue alta 403 ääntä keränneen Lammisen kommentit vaalituloksesta.
Jaana Lamminen on toiminut Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajana valtuustokaudella 2017–2021.

Demarien Jaana Lammisen päällimmäinen tunne huikeasta äänisaaliista on kiitollisuus.

– Totta kai olen todella kiitollinen siitä, että olen saanut taas tällaisen mandaatin jatkaa tätä työtä. Varsinkin se on ollut todella hienoa, että mainoksiani on peukutettu yli puoluerajojen. Olen ehkä siinä mielessä poikkeuksellinen henkilö, sillä yleensä tuolla somemaailmassa vaalimainoksia peukuttavat vain oman porukan henkilöt. Olen ehkä ollut sellainen yhteistyöhengen luoja, kertoo puhelimeen kotoaan vastannut flunssainen Lamminen.

Lamminen kertoo, että yhteistyöhenkisyys on ollut hänelle luontaista tähänkin asti.

– En halua tehdä politiikkaa sillä, että haen toisista ryhmistä virheitä tai huonoja puolia. Jokaisessa porukassa on vahvuutensa, ja yritän käyttää sitä hyväksi päätöksenteossa. En ole riidanhaluinen ihmisenä enkä myöskään päätöksentekijänä. Ehkä vahvuuteni on se yhteistyökyky.

SDP:n Lamminen kertoo, että äänimäärä saavutettiin ilman erillistä kuntavaalikampanjaa.

– En ole edes tehnyt erikseen minkäännäköistä kampanjaa. Vaalibudjettini on alle 300 euroa. Olen ajatellut, että rakennan luottamusta äänestäjiin tähän asti tekemälläni työllä enkä sillä, että rupean muutama viikko ennen vaaleja tekemään jotain erityistä työtä. Luottamus rakentuu pitkällä aikavälillä, ja nyt ehkä koen, että olen saavuttanut sen.

Puolueensa vaalitulokseen Jaana Lamminen on sen sijaan hiukan pettynyt. Demarit nosti kannatustaan 0,1 prosenttiyksikköä ja ylsi 19,7 prosentin äänisaaliiseen. Valtuustopaikkoja on luvassa kymmenen kuten nykyiselläkin kaudella.

– Olen vähän pettynyt siihen, että emme saavuttaneet sitä tulosta, mitä olimme hakemassa. Voittoa tässä oltiin hakemassa ja paikkojen lisäystä. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että pidimme nämä 10 paikkaa, hän pohtii SDP:n vaalitulosta Ylöjärvellä.

Jaana Lamminen korostaa, että on valmis yhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa. Vaalivoittaja perussuomalaisille hän lähettää kuitenkin tiukkoja terveisiä.

– Totta kai toivotan onnea perussuomalaisille. Toivon, että he ottavat nyt vastuun tästä saavutuksesta. Toivon, että he ottavat paikkoja johtavista paikoista tällä mandaatilla, minkä he ovat nyt kansalta saaneet, Lamminen kertoo viestinsä vaalivoittajalle.

– Odotan yhteistyötä heidän, kokoomuksen ja kaikkien muidenkin kanssa. En ole sellainen henkilö, että ajattelisin kenenkään kanssa olevan ikävää tehdä yhteistyötä.  Tässä nyt vähän porukka vaihtuu, ja sen kanssa lähdemme työstämään asioita eteenpäin elokuussa, hän jatkaa.

Ylöjärven äänikuningattarella ei ole tapana liiemmin juhlia saavutuksiaan. Juhlimisen sijaan hän keskittyy mieluummin työntekoon.

– Kyseessä on nyt neljäs kauteni, enkä ole koskaan osallistunut mihinkään vaalivalvojaisiin. Nytkin olen itse asiassa ihan kotona yöpuvussa menossa nukkumaan. Viimeksi, kun pääsin läpi, minulla oli puhelin äänettömällä ja menin nukkumaan. Aamulla ihmettelin, kun oli tullut viestejä. Katsoin sitten vaan, että pääsin läpi. Olen ehkä maltillisempi tässä saavutusten juhlimisessa. Teen mieluummin töitä siellä valtuustossa ja kentällä, Lamminen toteaa.

Lue kaikki tuoreet uutiset ja tulokset kuntavaaleista täältä.