Muunneltua totuutta – Asiat pitäisi hoitaa asioina

SDP:n kuntavaaliehdokaalla, entisellä Ylöjärven kaupunginvaltuutetulla Jussi-Pekka Ahosella, on ollut tunnetusti kovia antipatioita perussuomalaisia kohtaan jo vuosia. Se ei ole väärin ja se sallittakoon, mutta valheet ja puolitotuudet, joita Ahonen jatkuvasti perussuomalaisista viljelee sosiaalisessa mediassa ja lehtien palstoilla, on asiatonta.

Tunnetusti, kun häneltä pyytää vastinetta tai todisteita, mies katoaa kuin maan nielemänä, noustakseen taas kuin Fenix-lintu tuhkasta uuden valheen keksittyään.
Näin kuntavaalien alla Ahonen jatkaa tutuksi tullutta toimintaansa. Hän kirjoittaa Facebookin Ylöpölinä-ryhmässä, jossa on yli 13 tuhatta jäsentä: ”Viime valtuustossa Kokoomus ja Persut sanoivat suoraan, että duunarit eivät tarvitse lisää palkkaa”.

2.6 ilmestyneessä Ylöjärven Uutisissa hän kirjoittaa: ”valtuustossa etenkin Kokoomus ja Persusuomalaiset (kyllä, persusuomalaiset) esittivät avoimesti, että kaupungilla ei ole varaa palkankorotuksiin”. Molemmat väitteet ovat täyttä potaskaa ja valhetta. Yksikään ylöjärveläinen perussuomalaisten valtuutettu ei ole näin sanonut. Ahonen jälleen mustamaalaa valheillaan perussuomalaisten valtuutettuja ja nyt, kun tässä kysyn perusteita tuolle toiminnalle, en tule niitä koskaan saamaan, taaskaan.

Edellisen kerran pyysimme julkisesti Ylöjärven Uutisissa perusteluita Ahosen väittämille vuoden 2017 syyskuussa. Ahonen kirjoitti tuolloin Avointa keskustelua Siivikkalan asioista -nimisessä Facebook-ryhmässä, että perussuomalaiset jakavat postilaatikoihin lappuja, joissa on peloteltu turvapaikanhakijoiden raiskaavan naisemme ja lapsemme. Tähän täysin absurdiin väitteeseen emme pyynnöistämme huolimatta saaneet Ahoselta oikaisua, perusteluja tai pahoitteluja. Tuttuun tyyliin mies katosi kuin maan nielemänä, taas.

Politiikassa on mukana monta puoluetta ja niiden välillä on aina näkemyseroja ja erilaisia mielipiteitä, niin kuuluukin olla. Asiat kuitenkin hoidetaan asioina, puhumalla niiden oikeilla nimillä ja puhumalla totta. Politiikka on myös yhteistyötä, vaikka eri mieltä asioista oltaisiin, yksin kukaan ei saa mitään aikaan. Yhteistyötä on vaikea, lähes mahdoton rakentaa ihmisen kanssa, joka järjestelmällisesti keksii valheita toisen puolueen valtuutetuista tai ryhmästä ja levittelee niitä pitkin sosiaalista mediaa ja lehtiä.

Ai niin, edellisellä valtuustokaudella Ahosen ollessa valtuutettu, hän äänesti kahtena vuonna peräkkäin tuloveroprosentin korottamisen puolesta. Tuolloin Ahosen puolustama duunari olisi saanut vielä vähemmän palkkaa käteen. Onneksi toinen kanta voitti ja veroja ei korotettu.

Tomi Saaristo
Ylöjärven Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja, kaupunginvaltuuston kolmas varapuheenjohtaja, kuntavaaliehdokas (ps.)