Maistuisiko salitreeni kesäsäässä ja sen jälkeen pulahdus Keijärvessä? Tällainen on Räikälle aukeava uudenlainen ulkosali, jossa pääsee voimailemaan koko kesän

Räikälle aukeaa viikonloppuna monipuolinen Räikän kuntokontti, joka on auki koko kesän. Tiedot avajaisista löydät jutun lopusta.
Tällainen se on: Räikän kuntokontista löytyy monenlaisia välineitä, ja treenialueen alustana on mattoa ja tekonurmea. Kontin oikealle puolelle valmistuu lounge-alue, jossa voi hörpätä vaikkapa palautusjuoman treenin päälle.

Räikän rantaan on rakennettu kevään mittaan uudenlaista ulkokuntoilualuetta, jossa pääsee kesän aikana harrastamaan monipuolisesti erilaista voimailua ja kuntoilua.

Räikän kuntokontti -nimisestä ulkokuntosalista vastaavat yrittäjäkaverukset Kari Malkamäki ja Janne Haukilahti, jotka ovat rakentaneet tuoreen liikuntakonseptinsa nimensä mukaisesti kontin ympärille.

– Kontissa on monipuolisesti erilaisia välineitä, jotka levitetään aamusta kuntoilualueelle ja kerätään illalla takaisin konttiin. Täällä pystyy siis tekemään perus kuntosalistreeniä vapailla painoilla ja esimerkiksi crossfit-tyyppistä treeniä. Mikäs sen hienompaa on kuin treenata kesällä ulkona ja tämmöisessä maisemassa, Malkamäki ja Haukilahti kertovat.

Kaksikon mukaan vastaavaa ei Pirkanmaalta löydy.

– Ei ainakaan näin monipuolista. Kuntokontti tukee hyvin koko Räikän aluetta, kun vieressä on urheilukenttä, leikkipuisto ja uimaranta. Tänne voi tulla viettämään aikaa koko perhe ja tekemistä löytyy varmasti kaikille.

Räikän kuntokontin yrittäjät, ylöjärveläinen Kari Malkamäki (vas.) ja tamperelainen Janne Haukilahti saivat idean kuntokontin perustamisesta viime vuonna kesken tennispelin. Malkamäki on intohimoinen crossfit-harrastaja ja Haukilahti taas toimii liikunta-alan yrittäjänä ja opiskelee fysioterapeutiksi.

Kontilta löytyy kaikkea toiminnalliseen harjoitteluun

Millaista välineistöä kuntokontilla sitten on?

Yrittäjät esittelevät ensin kontin sisäseinustaa, jossa on laaja valikoima erikokoisia käsipainoja, kahvakuulia ja palloja.

– Käsipainoja on yhdestä kilosta 50 kiloon, kahvakuulia 2,5 kilosta 32 kiloon, Malkamäki kertoo.

Lisäksi kontin sisältä löytyvät levypainot, joiden nostoalue on kontin ulkopuolelta. Haukilahden mukaan kuntokontilla on kaikkea sellaista, mitä toiminnalliseen harjoitteluun tarvitaan.

– Löytyy esimerkiksi painonnostotanko, voimanostotanko, penkki, 2-paikkainen kyykkyträkki, soutulaite, kelkka ja voimaköydet. Henkilökunnasta on aina joku paikalla, eli opastusta on saatavissa. Kontille ovat tervetulleita ihan kaiken tasoiset liikkujat.

Kuntokontin välineistössä on muun muassa laaja valikoima käsipainoja ja kahvakuulias sekä eripainoisia palloja. Laitteita on esimerkiksi kelkasta kyykkyträkkiin ja voimaköysistä penkkiin ja voimanostotankoon.

Kesällä järjestetään treenejä myös pienryhmille ja nuorille

Omatoimiharjoittelun lisäksi kuntokontilla järjestetään viikoittain pienryhmille suunnattuja painonnoston alkeita ja HIIT-treenejä, joita vetää ylöjärveläinen painonnostaja Jutta Selin.

Myös nuorille on tarjolla ryhmätreenejä.

– Ylöjärven liikuntapalvelut vetää 26.5.- 23.6. yli 13-vuotiaille nuorille toiminnallisen harjoittelun treenejä, Malkamäki sanoo.

Lisäksi kuntokontti tarjoaa personal trainer -palveluja, joista vastaa Nordic Hyvinvointipalvelut.

Yrittäjät toivovat saavansa kävijöiltään myös kaikenlaista palautetta, miten toimintaa voitaisiin vielä kehittää.

– Ja otamme myös mielellämme vastaan yhteistyöehdotuksia.