Luku- ja katseluvinkit: Uutuuskirja musabisneksestä suoraan Siivikkalasta ja pari kiinnostavaa brittisarjaa

Toimittajamme Vilma Kaura antaa luku- ja katseluvinkit hyväksi kokemistaan kirjoista ja sarjoista.

Loppuunmyyty! Musiikkibisneksen muutoksen virrassa 2000–2020, Taija Holm

Taija Holmin Loppuunmyyty!-kirjassa Holm kertaa uransa huippuja ja kuoppia, ja kertoo mieleenpainuvimpia tarinoita yhtyeiden matkassa.

Loppuunmyyty! Musiikkibisneksen muutoksen virrassa 2000–2020 (Docendo) on siivikkalalaisen pr-ammattilaisen Taija
Holmin uutuuskirja, jossa sukelletaan sisään musiikkibisnekseen.

Koronavuoden aikana syntyneessä kirjassaan Holm kertaa uransa huippuja ja kuoppia, ja kertoo mieleenpainuvimpia tarinoita yhtyeiden matkassa.
Teos läpivalaisee myös musiikkialan muutosta viimeisen 20 vuoden ajalta ja sitä, miten muusiikki siirtyi levyiltä verkkoon.

Tuoreen henkilöhaastattelun Taija Holmista pääset lukemaan täältä.

Outlander,  HBO Nordic

Diana Gabaldonin romaanisarja Outlanderiin perustuvassa samannimisessä tv-sarjassa liikutaan 1700- ja 1900-luvun Skotlannissa ja Amerikassa.

Aikakaudet linkittyvät toisiinsa aikamatkustukseen pystyvän Clairen Randallin kautta. Sarja alkaa, kun Claire päätyy häämatkallaan kivikehälle, joka heittää hänet 200 vuotta taaksepäin 1700-luvun Skotlantiin ja eroon aviomiehestään.

Sarjaa on katsottavissa viisi kautta.

Taboo, HBO Nordic

Synkkä draamasarja Taboo sijoittuu vuoden 1814 Lontooseen, jossa Tom Hardyn esittämä James Delaney on palannut kotiin vuosikymmenen mittaiselta matkalta Afrikasta.

Miehen luullaan kuolleen, mutta hän palaa takaisin isänsä perintöasioiden vuoksi. Rahan sijasta Delaney havittelee Nootka Soundin maaplänttiä, joka sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja on avainasemassa kaupankäyntiin Kiinan kanssa.

Sarjaa on katsottavissa yksi kausi.