Koronalla hurja tahti: Kolmessa päivässä 11 uutta tartuntaa

THL:n tartuntatautirekisteriin lisättiin maanantaina 15.3. kuusi uutta koronatartuntaa Ylöjärvelle. Tartuntoja on nyt 157 kappaletta.
(arkistokuva)

Myös viikonlopun aikana tartuntatautirekisteriin lisättiin useita tartuntoja – yhteensä viisi kappaletta. Vielä perjantaina tartuntoja oli 146, eli niitä on tullut kolmessa päivässä lisää jopa 11 kappaletta.

Myös koko viime viikko (vko 10) oli ennätyksellinen. Sen aikana uusia tartuntoja merkittiin seuraavasti: maanantaina 8.3. ei lainkaan tartuntoja, tiistaina neljä tartuntaa, keskiviikkona kolme, torstaina kolme, perjantaina 12.3. yksi kappale, viikonloppuna viisi. Tartuntoja oli siis yhteensä 16 kappaletta eli saman verran kuin toissa viikolla (vko 9), joka oli koko korona-ajan suurin tartuntaviikko Ylöjärvellä.

Sitä edellisellä viikolla (vko 8) uusia tartuntoja varmistettiin Ylöjärvellä yhteensä seitsemän kappaletta.

Pirkanmaan ilmaantuvuusluku on nyt 68,2 (100 000 asukasta kohden). Edellisen 14 vuorokauden aikana luku oli 43,61.

Husin alueella ilmaantuvuusluku on peräti 337,6. Edellisen 14 vuorokauden aikana se oli 256,86.