Myös Pirkan Reppuhiihto peruuntuu

Pirkan Hiihto peruuntuu tämän vuoden osalta kokonaan, sillä myöskään Reppuhiihtoa ei voida nykyisessä koronatilanteessa järjestää 13. maaliskuuta. Niinpä 66. Pirkan Hiihto siirtyy vuodelle 2022.
Pirkan hiihdosta arkistokuva vuodelta 2013.

– Vaihtoehtoa ei koronan takia ollut, koska Aluehallintoviraston asettamat rajoitukset yleisötilaisuuksille, joksi Reppuhiihtokin luokitellaan, koskevat Satakunnan ja Pirkanmaan alueita. Terveys edellä mennään kohti uutta hiihtotalvea, toteaa Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Hallitus ilmoitti torstaina 25.2.2021 tiukentuvista rajoituksista: Satakunnassa kokoontumisrajoitus koskee jatkossa yli 6 henkilön kokoontumista ja myös Pirkanmaalle suositellaan saman rajoituksen käyttöönottoa. Lisäksi hallituksella on valmius todeta koko maahan poikkeusolot, mikä osoittaa nykyisen koronatilanteen vakavuutta.

Pirkan Ura on alueen kuntien ja Pirkan Hiihto ry:n toimesta pidetty auki hiihtäjille jo pitkään.

– Näin suomme mahdollisuuden kuntoilijoille käyttää Pirkan latua. Latujen kunnossapitoa jatketaan ainakin 13. maaliskuuta saakka, mikäli keliolosuhteet sallivat, eikä alkanut lämpöaalto sulata hienoja hankia, Syrjänen kertoo.

Edellisen kerran tapahtuma jäi kokonaan järjestämättä vuonna 2014 huonon lumitilanteen takia. Lumipula vaivasi myöskin vuonna 2017 ja viime talvena. Näinä vuosina varsinainen 90 kilometrin Pirkan Hiihto jäi
toteutumatta, mutta kumpaisenakin vuonna Reppuhiihto onnistui lyhennetyllä   matkalla.

Viime vuoden Reppuhiihto hiihdettiin juuri ennen kuin korona keskeytti koko maan urheilu- ja liikuntatoiminnan.

Pirkan Hiihdon järjestelykoneisto oli toiveikas myös tänä vuonna siihen, että edes Reppuhiihto liukuvalla lähtöajalla, ilman yhteiskuljetuksia ja huoltopisteitä olisi pystytty järjestämään. Viime aikojen koronatilanteen kehittyminen ja siitä aiheutuneet rajoitukset sulkivat kuitenkin tämänkin vaihtoehdon.