Pirkanmaalla ei tarvitsekaan siirtyä etäopetukseen hiihtolomien jälkeen

Hallitus linjasi torstaina 25. helmikuuta, että Suomessa ollaan valmiita ottamaan käyttöön poikkeusolot ennestään pahentuvan koronatilanteen vuoksi. Poikkeusolot koskevat leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevia alueita, joista Pirkanmaa on kiihtymisvaiheessa.

Pirkanmaalaisississa yläkouluissa ja toisen asteen opiskelupaikoissa on ollut tänä vuonna vain yksi koronatartunta. Pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sandin mukaan pirkanmaalaisnuoret ovat käyttäytyneet vastuullisesta ja huolehtineet maskien käytöstä.

Hallituksen linjauksen mukaan leviämis- ja kiihtymisalueilla tulisi siirtyä myös etäopetukseen perusopetuksen yläluokilla 7-9 ja toisella asteella. Alakoulujen luokat 4-6 ja varhaiskasvatus pidetään edelleen lähiopetuksen piirissä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo kuitenkin tiedotteessaan, että sosiaali- ja terveysministeriö on  ohjeistanut sairaanhoitopiirejä ja kuntia perjantaina hybridistrategian soveltamisesta sekä suositusten ja rajoitusten käytöstä.

Ohjeistuksen mukaan etäopetukseen tulee siirtyä terveysviranomaisen tekemän epidemiologisen arvion perusteella silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

Lue myös: Kokoontumisrajoituksia jatketaan Länsi- ja Sisä-Suomen alueilla maaliskuun loppuun – Pirkanmaalla saa kokoontua enintään kymmenen henkilöä

Vain yksi tartunta tänä vuonna yläkouluissa ja toisella asteella

Pirkanmaan epidemiologista tilannetta on käsitelty perjantaina Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmän eli ns. koronanyrkin kokouksessa.

Kokouksessa on todettu, että Pirkanmaalla on varmistettu tämän vuoden aikana vain yksi koronatartunta yläkoulujen tai toisen asteen oppilaitoksissa. Maskien käytön kerrotaan olevan laajamittaista oppilaiden ja opettajien keskuudessa.

Sairaanhoitopiirin alueella ei siis ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen.

Pandemiaohjausryhmä ei tällä hetkellä suosittele etäopetukseen siirtymistä vaan koululaiset palaavat hiihtolomalta normaalisti lähiopetukseen 8.3.2021.

Kouluja suositellaan pitämään yllä valmiustasoa etäopetukseen siirtymiselle

Pandemiaohjausryhmä suosittaa alueen kouluille valmiustason ylläpitämistä etäopetukseen siirtymiseksi kahden vuorokauden varoitusajalla. Pirkanmaalla on hyvä valmius siirtyä nopeasti etäopetukseen myös kouluittain, jos tilanne äkillisesti muuttuu.

Pirkanmaan alueelliset suositukset ovat muiltakin osin ennallaan ja niitä käsitellään seuraavassa pandemiaohjausryhmän kokouksessa tiistaina.

– Tässä vaiheessa haluamme kiittää nuoria vastuullisesta käyttäytymisestä ja maskien käytöstä ja muistutamme turvaohjeiden noudattamisesta myös hiihtolomalla, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?