Nuorille kaavaillaan jälleen graffitipajaa, jossa Haaviston uudet alikulkutunnelit saisivat väriä pintaansa – Kaikille avoin graffitiseinä haluttaisiin Valon skeittiparkin yhteyteen

Ylöjärvellä haluttaisiin saada yleisiin paikkoihin lisää graffititaidetta paikallisten nuorten toteuttamana.
Iso kyklooppi ja pikku kuklooppi ovat ylöjärveläisnuorten Kalle Väisäsen ja Veikka Koskisen yhteityön tulos. Teos on piristänyt Tiikontien alikulkutunnelia vuodesta 2019 saakka.

Vapaa-aikalautakunta linjasi tämän viikon tiistain kokouksessa, että Ylöjärvellä voitaisiin toteutettaaa ehkä jo tulevana kesänä graffitimaalauspaja, jossa paikalliset nuoret pääsevät taiteilemaan itse suunnittelemaansa graffititaidetta kahteen Haavistolla sijaitsevaan alikulkutunneliin.

Nuorten tekemää graffititaidetta on jo entuudestaan esimerkiksi urheilutalon läheisissä alikulkutunneleissa kuten myös Tiikon päiväkodin läheisessä tunnelissa. Teokset on toteutettu vuosina 2018 ja 2019 järjestetyissä graffitipajoissa, joiden vetämisestä ovat vastanneet ammattitaiteilijat.

Ylöjärven kaupungin vapaa-aikajohtaja Minna Vallin kertoo, että graffitipajan järjestäminen liittyy osana vasemmiston viime syksynä jättämään valtuustoaloitteeseen graffitiseinästä. Graffitiseinän ideana on tarjota luvallinen ja kaikille avoin paikka katutaiteen toteuttamiselle.

Esimerkiksi Tampereen taidemuseon edustalle kohosi viime syksynä 15-metrinen filmivanerista tehty vapaa graffitiseinä.

– Ylöjärven graffitiseinä voitaisiin pystyttää Valolle nousevan skeittiparkin yhteyteen. Sitä voitaisiin hyödyntää esimerkiksi koululaisille järjestettävissä pajoissa ja kursseissa, joissa tutustutaan graffititaiteeseen ja sen tekemiseen. Tämä sopisi hyvin käynnissä olevaan Ylöjärven harrastamisen malliin, Vallin kertoo.

Lue myös:

Saadaanko Ylöjärvelle ensimmäinen muraali elävöittämään kaupunkikuvaa? Minna Vallinin mukaan mahdollinen kohde sijaitsee Soppeenmäessä

Skeittiparkin rakennustyöt Pallotiellä lykkääntyvät pehmeän maaperän vuoksi 

Kyklooppikaksikko vartioi nyt Tiikontien alikulkutunnelia – Katso kuvat upeista nuorten maalaamista graffititeoksista

Tunneliteos on nyt valmis – katso kuvat upeista graffiteista Vaasantien alikulkutunnelissa

Mielipidekirjoitus: Luovuus luvalliseksi: Suosiostaan huolimatta meillä ei ole mahdollisuutta toteuttaa katutaidetta