THL ei ole raportoinut koronatartuntoja Ylöjärvellä yli viikkoon

Ylöjärvellä on edelleen yhteensä 95 varmistettua koronatartuntaa. Viimeisin yksi tartunta merkittiin THL:n tartuntatautirekisteriin yli viikko sitten.
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen koronatartuntojen kiihtymisvaiheessa vaikka uusia tartuntoja on ilmennyt kuluneen viikon aikana maltillisesti.

Koronatartuntoja ei ole varmistettu Ylöjärvellä viimeiseen yhdeksään päivään, kertoo THL:n tartuntatautirekisteri. Viimeisin yksi tartunta merkittiin rekisteriin viime viikon (vk 1) maanantaina 4. tammikuuta. THL:n rekisteriin lisätään uudet kuntakohtaiset tartunnat päivittäin klo 12.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen koronatartuntojen kiihtymisvaiheessa vaikka uusia tartuntoja on ilmennyt kuluneen viikon aikana maltillisesti.

Maskisuositus kuutosluokkalaisiin saakka

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä laajensi tämän viikon tiistain kokouksessaan maskisuositusta kaikille yli 12-vuotiaille, eli kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille, siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Pandemiaryhmän kokouksen jälkeen Ylöjärven kaupunki tiedotti tilaavansa peruskoululaisten maskit keskitetysti keskiviikkona 13.1. Kaupungin mukaan maskeja jaetaan kouluissa, kun ne ovat saapuneet.

Loppuvuodesta ja vuodenvaihteessa tuli kymmeniä tartuntoja

Vaikka viimeisen yhdeksän päivän ajalta Ylöjärven tautitilanne näyttää rauhoittuneen, oli tilanne tyystin eri pari viikkoa sitten:

Kaksi viikkoa sitten eli viikolla 53 tartuntatautirekisteriin kirjattiin uusia tartuntoja Ylöjärvelle yhteensä kymmenen, joista kolme tiistaina 29.12. ja seitsemän keskiviikon 30.12. ja sunnuntain 3.1. välisenä aikana.

Jouluviikolla (vko 52) THL:n tartuntatautirekisteriin merkittiin yhteensä kuusi Ylöjärvellä varmistettua tartuntaa, jotka nostivat Ylöjärven koronaluvun 84:ään.

Joulua edeltävällä viikolla (vko 51) Ylöjärvellä varmistettiin yhteensä viisi uutta tartuntaa.

Viikolla 50 uusia tartuntoja merkattiin THL:n rekisterissä Ylöjärvelle yhteensä kymmenen, joista viisi maanantaina 7.12. ja viisi torstaina 10.12.

Tätä edellisellä viikolla (vk 49) tartuntoja merkittiin rekisteriin niin ikään kymmenen kappaletta: maanantaina 30.11. kolme, tiistaina 1.12. neljä, keskiviikkona 2.12. kaksi ja torstaina 3.12. yksi kappale.

Lue myös:

Kaupunki tilaa koululaisten maskit keskiviikkona – Koulupäivän aikana oppilas voi käyttää neljä kertakäyttömaskia

Pirkanmaalla maskisuositukset kaikille yli 12-vuotiaille

Koronarokotukset alkavat Ylöjärvellä tällä viikolla – ensimmäiseksi rokotetaan terveyspalvelujen henkilökuntaa