Aika viheltää peli poikki – vaaditaan uusia näkökulmia

Ville MäkinenTyöterveyslaitoksen toteuttama johtamisselvitys on valmis ja nyt on aika tarttua sen esiin nostamiin kehittämistarpeisiin.

Syksyllä tehty johtamisselvityksen tilaaminen ja käynnistys ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, kuten tavataan sanoa. Ei ainakaan kaikkien luottamushenkilöiden ja virkamiesten mielestä. Virheitä tehtiin viestinnässä ja ehkä muuallakin, koska asiasta noussut älämölö kasvoi melkoisiin mittoihin. Ei savua ilman tulta.

Koskaan emme varmasti saa täyttä selvyyttä siihen, minkälainen painoarvo hässäkällä oli kaupunginjohtajan eropäätöksessä. Joka tapauksessa tästäkin tapauksesta kannattaa ottaa oppia.

Johtamisselvitys on kuitenkin tehty ja sen tuottamaa tietoa kannattaa käyttää hyväksi. On syytä uskoa, että kaupungin virkamies- ja luottamushenkilöjohdossa halutaan vilpittömästi parantaa johtamista ja sitä kautta, koko kaupunkiorganisaation toimivuutta. Toivottavasti tulokset näkyvät jollakin aikavälillä myös kaupunkilaisille parantuneina palveluina ja hyvinä päätöksinä.

Paikallislehden sivuillakin asiasta ja sen vierestä on käyty kiivasta keskustelua. Edelleen toimitus saa runsaasti palautetta ja mielipidekirjoituksia aiheesta. Vihellämme pelin kuitenkin poikki, ainakin hetkeksi.

Toistaiseksi varastossa olevat mielipidetekstit eivät tuo asiaan enää mitään uutta. Toki julkaisukynnys ylittyy jatkossakin, jos kirjoituksista löytyy aiheeseen uusia näkökulmia – jotain sellaista, jota ei ole vielä kerrottu. Kritiikki puoleen tai toiseen on siis edelleen sallittua, kunhan se on perusteltua.

Nyt paikallislehti tarjoaa työrauhaa kaikille osapuolille, koska Ylöjärven Uutiset on Ylöjärven ja ylöjärveläisten asialla.