Ylöjärven Uutiset isännöi YIlveksen liiga-avausta – tule katsomaan huippufutsalia

Ensi lauantaina kello 17 kannattaa suunnata Ylöjärven urheilutalolle, jossa Ylöjärven Ilves aloittaa naisten Futsal-Liigan pelit sarjanousija FC Halikkoa vastaan. Paikallislehti toimii otteluisäntänä.
YIlveksen alakerran tukipilari Sini Sutinen ja muu joukkue ovat valmiita kauteen (Kuva: Esa Norvia)

Salolainen FC Halikko on noussut kolmessa vuodessa kolmosdivisioonasta liigaan. Tälle kaudelle joukkue sai vahvistukseksi helsinkiläiset liigakokemustakin omaavat Olivia Simulan ja Ronja Salmen. Vieraiden tähtipelaajia ovat kolme kertaa perättäin Futsal-Ykkösen pistepörssin voittanut Elli Laaksonen sekä viime kauden pörssikakkonen Laura Lehtonen.

Ylöjärven Ilves pääsee kauteen pienin kokoonpanomuutoksin. Joukkueesta poistuivat Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Miisa Lehtine ja Elisa Mattila. Paluun YIlveksen paitaan puolestaan tekevät Eve Reponen, Suvi Sutinen ja Rosa Sirén. YIlveksen runkopelaajista syyskuussa maajoukkuepaidan pukivat ylleen maalivahdit Saara Viitanen ja Helena Unkuri sekä kenttäpelaajat Sini Sutinen ja Elisa Ilottu. YIlvestä valmentavat Vesa Parviainen ja Juha-Pekka Peltomäki.

Päävalmentaja Parviainen odottaa innolla alkavaa kautta ja lauantain ottelua.

– Liigakauden alkua on todella odotettu. Sanotaan, että nyt on todellakin juhlapäivä. Pääasia on sarjan aloittaminen rajoituksista huolimatta ja toivotaan myös kotiyleisön löytävän tiensä katsomoon pitämään ääntä. Sopivasti kuumottaa sarjan aloittaminen. Pitkä valmistautumisjakso harjoituspeleineen oli onnistunut ja olemme päässeet tekemään asioita suunnitelmien mukaisesti. Joukkueen puolesta sarja olisikin voinut alkaa kuukausi sitten. Luottavaisin mielin lähdemme tulevaan kauteen ja hakemaan pistekirstuun heti täytettä, Parviainen sanoi YIlveksen naisten edustusjoukkueen verkkosivuilla.

Futsal-Liigan runkosarjassa on 12 joukkuetta ja pelejä kertyy jokaiselle joukkueelle 22. Runkosarjan päätteeksi pelattaviin puolivälieriin pääsevät kahdeksan parasta joukkuetta.

YIlveksen tavoitteena on päästä pudotuspeleihin ja tavoitteen täyttämiseen se tarvitsee kotiyleisön tukea. (Kuva: Esa Norvia)