Seurakunta järjestää ensimmäistä kertaa vauvanpäivänä tapahtuman – Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä

Seurakunta järjestää perjantaina 25.9. vauvanpäivän ohjelmaa, kuten muskarivartteja, toiminnan esittelyä ja ilmaisen lounaan.
vauvamuskari, 21.9.2017
Musiikkikasvattaja Maria Joutsi-Laine vetää tässä muskaria tasan kolme vuotta sitten, Sylissä on Tuuli-vauva. (kuva: arkisto)

Seurakuntakeskuksella on perjantaina 25.9. kaikkea mukavaa puuhaa kaikille odottaville-, vauva- ja pikkulapsiperheille.

Ylöjärven seurakunta järjestää kaksi samanlaista kahden tunnin tapahtumaa, ensimmäisen kello 10-12 ja toisen kello 12-14. Vierailijat saavat myös ilmaisen lounaan, kasvissosekeittoa.

– Meillä on esimerkiksi muskarivartit kello 11 ja 13. Niihin voi osallistua lapsen kanssa tai katsella kauempaa. Siinä ehditään laulaa 4-5 pientä laulua, kertoo musiikkikasvattaja Maria Joutsi-Laine.

 Toukkatupaa, eroryhmää, muskaria…

Muskarivarttien jälkeen seurakunta esittelee toimintaansa.

Seurakunta vetää muskareiden lisäksi esimerkiksi toukkatupaa vauvoille ja heidän vanhemmilleen sekä odottaville äideille, perhekerhoja ja taaperokerhoja 1-2-vuotiaille.

– Kerromme myös esimerkiksi siitä, että seurakunnan toimitiloja voi vuokrata ristiäisiä ja synttäreitä varten. On paljon perheitä, jotka asuvat kerrostaloissa, joilla on vähän huoneita, tai astiat eivät riitä, toteaa Joutsi-Laine.

Myös perhetalolla on jatkuvasti kaikenlaista toimintaa, josta kaikki eivät tiedä:

– Perhetalo on yksi näistä kohteista, jotka esittäytyvät vauvanpäivässä. Perhetalolta saa tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen, ja siellä toimii erilaisia kriisiryhmiä, sururyhmiä ja lasten eroryhmiä. Sieltä voi kysellä jopa varamummua.

Kumpaankin tapahtumaan mahtuu enintään 50 kävijää, jotta esimerkiksi turvavälit voidaan pitää kunnossa. Ilmoittautumista ei ole, vaan sisäänotto tapahtuu ovilla.

Tapahtuma myös striimataan ja sen pääsee näkemään seurakunnan Facebookissa ja Youtubessa.

 Fb-tapahtuman osoite on: https://www.facebook.com/events/1201192876912844

Vauvaperheet kaipaavat seuraa

Seurakunta järjestää valtakunnallisen vauvanpäivän kunniaksi tapahtuman ensimmäistä kertaa – Joutsi-Laineella oli keväällä aikaa suunnitella tapahtumaa, ja onneksi työkaverit lähtivät innolla mukaan.

– Juhlimme näin vauvan ja lapsen olemassaoloa. Monessa perheessä lapsi ei ole itsestäänselvyys, vaan kauan odotettu ja kaivattu. Vanhemmalle voi olla mukava lähteä sellaiseen toimintaan mukaan, jonka ympärillä elämä muutenkin pyörii 24/7. Pikkulapsiperheissä kaivataan kovasti vertaistukea.

Korona näkyi myös seurakunnan toiminnassa keväällä ja näkyy osittain edelleen. Ylöjärvellä on vauvaperheitä, jotka eivät ole ennättäneet olla vielä lainkaan missään ryhmätoiminnassa mukana, ja voivat siksi kaivata seuraa.

– Yhdessä vauvaryhmän tapaamisessa iloitsin kovasti siitä, kun äidit alkoivat 30 minuutin jälkeen vaihdella numeroitaan ja miettivät, perustetaanko whatsapp-ryhmä ja joku kutsui toisia kahville. Nyt kaivataan kovasti sitä, että voitaisiin nähdä toisia.