Jälleen ulkoiltiin perhejotoksella – hymyä riitti kaikilla osanottajilla

Jo hyvän matkaa toistakymmentä vuotta paikalliset maanpuolustusjärjestöt ovat yhdistäneet voimansa syksyn ulkoilutapahtuman järjestämiseksi. Niinpä joukko ylöjärveläisiä perheitä pääsi jälleen kiertämään historiallista Pikku-Ahveniston järveä.
Salla Ristimäki ja pojat Samu ja Nico Tuomisto nauttivat sotilaskodin antimista.

Syyskuusta toiseen paikallislehden ilmoitus kutsuu ulkoilemaan vanhaan kulttuurimaisemaan ja ratkomaan perheen pienimpien kanssa leikkimielisiä rastitehtäviä.

Reitin rasteilla osallistujat ovat saaneet perinteiseen tapaan hyödyllistä tietoa eri tahojen toimista ja palveluista. Mukana olivat tänäkin vuonna niin Punainen Risti, VPK, partiolaiset kuin seurakuntakin.

SPR antoi ohjeita ensiavusta, VPK:n väki opasti tulipalonalun sammuttamisessa, seurakunnan varhaiskasvatus oli läsnä enkeliheijastimineen, pallolla heitettiin tarkkuutta ja laserpistoolilla tähdättiin henkeä pidätellen.

Perinteisen tapahtuman järjestävät vuosittain Reservin upseerit ja reservin aliupseerit toisiaan auttaen. Molempien tukena ovat vuodesta vuoteen Maanpuolustusnaiset, joiden muonituksessa kelpaa nauttia syyspäivän kuulaudesta. Makkaroita kehuttiin kilvan, ja hymyä riitti pienimmistä suurimpiin osanottajiin.

Järven länsipäässä oli hauska yllätys, ihan oikea Sotilaskoti kuuluisine munkkeineen. Kun vielä rastien toimitsijat esiintyivät maastopuvuissa, tulivat ulkoilu, kulttuuri ja historia maustetuiksi ripauksella maanpuolustushenkeä.

JUHANI VAHTOKARI

Kilpailijoiden luontaisetuna olleet makkarat hupenivat vauhdilla.