YU:n pride-kyselyn tulos jää julkistamatta manipuloinnista johtuen

Ylöjärven Uutisten verkkosivuilla julkaistiin viime torstaina äänestys, jossa kysyttiin pitäisikö kaupungin liputtaa sateenkaarilipulla Pride-viikolla. Pian äänestyksen julkaisun jälkeen linkki äänestykseen lähti kiertämään erilaisilla keskustelufoorumeilla. Viikonlopun aikana huomasimme, että äänestystä oli järjestelmämme ulkopuolelta manipuloitu niin, että ääniä kertyi robottimaisesti.

Ääniä tuli lopulta niin hurja määrä, ettemme voi perata vastauksista niin sanottuja oikeita yksittäisiä ääniä. Äänestystuloksen vääristymisen johdosta emme julkaise lopullista äänestystulosta.

Olemme halunneet pitää kyselyissämme äänestyskynnyksen matalana, jotta mahdollisimman moni lukija kertoisi meille mielipiteensä. Siksi äänestääkseen ei ole tarvinnut tunnistautua esimerkiksi kirjautumalla sisään ylojarvenuutiset.fi:hin. Nyt selvitämme teknisiä asioita ja yritämme löytää julkaisujärjestelmäämme ratkaisun, jolla pystyisimme jatkossa välttämään vastaavat manipulointiongelmat ja edelleen pitämään äänestämisen lukijoille helppona.

Saimme äänestyksen manipuloinnista myös paljon palautetta lukijoiltamme. Kiitos siitä!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?