Peruskouluissa alkaa lähiopetus, Tredussa taas hybridimalli

Peruskoulujen oppilaat aloittavat koulunkäynnin Ylöjärvellä ensi viikon tiistaina eli 11.8.

Koulujen alkamisesta on puhuttu julkisuudessa toistaiseksi vähän. Ylöjärvellä koulujen aloitus tarkoittaa lähiopetusta, mutta kunnat voivat tehdä myöhemmin tilanteen vaatiessa päätöksen etäopetukseen siirtymisestä.

Ilmakuvan koulutuskeskus Valosta otti Jani Saarenpää.

Opetuksen alkamisesta kirjoittaa myös kaupunginvaltuutettu Jussi Kytömäki nettisivuiltamme löytyvässä mielipiteessään.

Hän kirjoittaa näin: ”Tilanteen niin vaatiessa voidaan kuitenkin opetusta järjestää vuorotellen etä- ja lähiopetuksena. Tähän rytmiin siirrytään vasta, jos pandemia pahenee.”

Kytömäkeä mietityttävät myös koronakevään taloudelliset vaikutukset lapsiin.

 

Tredu on puolestaan tehnyt jo nyt varsin seikkaperäiset suunnitelmat syksyn opetuksestaan. Tredun uudet oppilaat aloittavat opintonsa jo 5.8. Pääsääntöisesti opinnot alkavat lähiopetuksena. ”Vanhat” oppilaat taas palaavat kouluun porrastetusti, ja osa jatkaa opintojaan etänä.

Opiskelijoita muistutetaan turvaväleistä ja käsihygieniasta, ja toimipisteisiin palkataan osapäiväisiä avustajia, joiden tehtäviin kuuluu muun muassa käsien pesun ja desinfioinnin opastaminen ja valvonta, ohjaaminen ruokalan linjastoissa ja desinfiointipullojen täyttö. Tredun toimipisteisiin on myös tehty lisää käsienpesupaikkoja.

 

Etäopetukseen on mahdollisuus Tredussa palata nopeastikin, ja opiskelijat saavat lainata tällöin kannettavia tietokoneita. Santalahdentien toimipisteessä koulua käydään aamu- ja iltavuoroissa.

Korona on ikävä yllä kiusanamme edelleen.