Juha Käkelä hakee jälleen mestaruutta Karhufestivaalin veistokisassa

Ylöjärveläinen moottorisahataiteilija Juha Käkelä osallistuu Ilomantsissa järjestetävän Karhufestivaalin karhunveistokilpailuun.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Karhufestivaali on ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuoden suurin yksittäinen tapahtuma.

Tapahtumassa moottorisahoin käytävässä kilpailussa karhunveiston mestaruutta on tavoittelemassa 25 veistäjää. Koronatilanteesta johtuen kaikki osallistujat ovat Suomesta. Osa kilpailijoista käyttää sääntöjen sallimaa avustajaa, ja heidät mukaan laskien kisakentällä nähdään kaikkiaan lähemmäs 40 tekijää.

ITE-taiteen juhlavuonna veistokilpailun teema Vapaa tyyli – Freestyle antaa tilaa mielikuvitukselle ja kekseliäisyydelle.

– Vapauksia on enemmän, mihin Suomessa on lajin piirissä totuttu. Oikeastaan mitään ei ole kielletty. Esimerkiksi veistosten pintakäsittelylle ei aseteta lainkaan rajoituksia, festivaalin johtaja Timo Reko sanoo.

Kilpailun palkinnoista päättävä tuomaristo koostuu taiteen, puunkäsittelyn, luonnontuntemuksen ja paikalliskulttuurin edustajista. Yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan elokuun loppuun saakka sekä paikan päällä että some-kanavilla.

Juha Käkelä on veistänyt jo 20 vuotta. Hänen suosikkejaan veistoaiheina ovat intiaanit ja eläimet, erityisesti hevoset. Hän käyttää veistäessään moottorisahaa, mutta myös muita työkaluja kuten rälläkkää ja talttaa. Pintakäsittelyssä hän käyttää usein tervaa, maalia tai polttamista.

Käkelä voitti karhunveiston Suomen mestaruuden Karhufestivaaleilla vuonna 2016 teoksellaan Luonnonlapsi.

Karhufestivaali järjestetään Ilomantsissa 13.–15. elokuuta.

Lue myös:

Juha Käkelälle menestystä Kirveen päivillä, mitä moottorisahataiteilija veistää seuraavaksi?

Moottorisahataiteilija Juha Käkelä veisti Tampereen raitiotien alta kaadetusta lehmuksesta Pumpulitehtaan tytön, neljä muuta veistosta valmistuvat lähiviikkojen aikana

Metsäkonejätti Ponsse Oyj vinkkasi venäläisille mestarillisesta moottorisahataiteilijasta Juha Käkelästä – ylöjärveläisveistäjä sai kutsun maailmalla suuresti arvostettuun Kirveen päivät -kilpailuun

Juha Käkelä veisti Suomen mestariksi

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?