Koronasta voi olla yllättäen myös hyötyä

Koronakevät on siitäkin mielenkiintoista aikaa, että korona jakaa markkinat uusiksi. Vaikka virus haittaa monia, se myös hyödyttää toisia.
Ilmakuvaa Vankavedeltä. (kuva: Jani Saarenpää)

Mediasta kerättyjen tietojen perusteella voi päätellä, että bisnes käy ainakin seuraavilla aloilla: matkailuautojen vuokraus, suoratoistopalvelut, kodinsisustus ja kodin pienet remontit.

Erityisen hyvin menee verkkokaupoilla ja kotiinkuljetusfirmoilla. Esimerkiksi Kesko kertoi taannoin, että ruoan verkkokauppa oli kasvanut heillä parhaimmillaan viikossa jopa 800 prosenttia.

Hyvin sujuu myös mökkikaupalla- ja mökkienvuokrauksella. Ylöjärveläisten mökkien vuokraustilanteesta pääset lukemaan tästä:

Etsitkö vuokramökkiä vielä täksi kesäksi? Pidä kiirettä: ”Varauksia on selkeästi enemmän kuin aiempina vuosina”

Mitä seuraavaksi? Olisi hienoa, jos korona toisi mukanaan myös paljon uudistuksia ja keksintöjä.

 

Ylöjärven Uutisissa korona on muuttanut tapaa tehdä töitä. Aivan kuten monessa muussakin työpaikassa, teemme tällä hetkellä pääosin etätyötä.

Onneksi olimme saaneet jo aiemmin käyttöömme kannettavat tietokoneet ja meillä oli olemassa etäyhteys ja Teams, jota myös monet koulut käyttivät etäopetuksessa. Etätöiden aloittamisen jälkeen etäyhteyttämme myös parannettiin, ja nyt kaikki sujuu yhtä hyvin kuin työpaikalla.

Etätyön tekeminen on näkynyt myös mökkienvuokrauksessa. Osa ihmisistä on siirtynyt työskentelemään omalle tai vuokramökille.

Toteutuukohan tulevaisuudessa myös se, mitä nyt povataan? Eli että etätöiden perässä muutetaan aiempaa enemmän maaseudulle tai pikkupaikkakunnille? Se jää nähtäväksi.