Walki on kehittänyt suojamateriaalin kertakäyttöisiin sairaalatekstiileihin koronakriisin aikana

Suojatekstiilien kysyntä on kasvanut koronakriisin tähden merkittävästi viime viikkojen aikana muun muassa sairaaloissa. Tästä syystä Walki on kehittänyt uuden materiaalin, joka täyttää tiukat laatuvaatimukset.
Kuva on kiinalaisen sairaalan laboratoriosta. (kuva: walki)

– Walki tunnetaan kestävien laminaattien valmistuksesta niin rakennus- kuin pakkausteollisuudessakin. Walkilla on myös kattava tuntemus eri materiaaleista. Kuluneiden viikkojen aikana olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja sairaaloista ja muilta hoitoalanasiantuntijoilta, joissa meiltä on pyydetty toimittamaan materiaalia suojatekstiileihin, kertoo Bart Vansteenkiste, Business Development Manager Engineered Materials Walkilta.

Hoitoalalla käytettävien suojatekstiilien materiaalin tulee täyttää monia vaatimuksia. Materiaalin repäisylujuuden on oltava riittävän korkea, jotta materiaali ei repeä tuotantoprosessissa.

Sen pitää myös olla veden- ja roiskeidenkestävä suojatakseen siihen pukeutunutta henkilöä. Materiaalin on myös oltava mukava kantajalleen. Walkin kehittämä materiaali on ekstruusiopäällystetty polypropyleeni kuitukangas, joka soveltuu sairaalakäyttöön.

Materiaalia on jo valmistettu teollisessa tuotantomittakaavassa ja sitä on testattu Walkin laboratoriossa hyvin tuloksin.
– Tällä hetkellä Walki®Apron 45 materiaalia sertifioidaan ulkopuolisissa laboratorioissa ja toivomme saavamme palautteen viikon sisällä, sanoo Vansteenkiste.

Walki osti viime vuonna Ylöjärvellä toimivan Plastirollin.