Dynasetin Anni Karppinen raportoi koronan vaikutuksia Vegasin messuilta – ”Fiilis on ollut hyvä ja vierailijoita mukavasti, mutta messut suljetaan aikaisemmin”

Hydraulituotteitaan maailmalle vievän ylöjärveläisen Dynasetin myyntipäällikkö Anni Karppinen on tällä hetkellä Conexpo-messuilla Yhdysvaltojen Las Vegasissa. Karppisen mukaan loput kevään messut on joku peruttu tai siirretty koronaepidemian takia.

Pohjois-Amerikan suurimpaan rakennuskonealan tapahtumaan Conexpoon koronaepidemia ei ole vaikuttanut suurissa määrin, vaikka messut joudutaankin sulkemaan päivää aikaisemmin.

Useat kevään messuista on peruttu. (arkistokuva)

– Tänään messujärjestäjä ilmoitti, messujen sulkeutuvan jo huomenna koronaviruksen sekä matkustusrajoitteiden vuoksi. Meidän porukan onneksi pitäisi päästä ihan normaalisti palaamaan kotiin viikonlopun aikana, Dynaset Oy:n myyntipäällikkö Anni Karppinen kommentoi Facebookin välityksellä Las Vegasista.

Muutoin messut ovat menneet Kappisen mukaan hyvin.

– Muutamia yrityksiä perui osallistumisensa juuri ennen messujen alkua, mutta näytteilleasettajien ja vierailijoiden fiilis ollut oikein hyvä. Yleisilmeessä ei siis muuten oikein näy, messuilla on oikein mukavasti ollut vierailijoita.

Hänen mukaansa ihmisiä vilisevillä messuilla on otettu kuitenkin erityishuomioon hyvä käsiygienia.

– Messuilla on no handshake policy eli ei kätellä. Lisäksi käsidesiä on runsaasti tarjolla, käsihygieniasta siis pystyy huolehtimaan oikein hyvin.

Messuja siirretään tai perutaan

Ylöjärveläisyrityksen aikeena oli osallistua useammalle messulle vielä kevään aikana, mutta koronaepidemian vuoksi suunnitelmat ovat nyt muuttuneet.

– Suurin osa niin kotimaan kuin kansainvälisistäkin tapahtumista on maalis-huhtikuulta peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan, Karppinen sanoo.

Niin ikään paikallisyritys Plasstirollilla on huomattu koronan vaikutus messutapahtumiin.

– Parit messut ehdimme käymään, Englanissa olimme pari viikkkoa sitten. Yksiä messuja  juuri siirrettiin kuukaudella, mutta minulla on sellainen fiilis, että niitä vielä siirretään tai ne perutaan kokonaan. Toukokuu on vielä auki, silloin pitäisi olla messut Saksassa ja Hollannissa, mutta voi olla, että nekin perutaan, Walki Plastiroll Oy:n toimitusjohtaja Kari Laukkanen kertoo.

Henkilöstön työmatkat kielletty, ulkomailla oleet tekevät kotoa töitä

Molemmat ylöjärveläisyritykset ovat varautuneet koronaepidemiaan rajoittamalla esimerkiksi työntekijöidensä matkustamista. Perjantaina Plasstiroll kielsi työntekijöiltään myös kaikki kotimaan työmatkat.

Dynasetin Anni Karppinen sanoo, että heidän yrityksessään toimitaan nyt täysin THL:n ohjeistusten mukaisesti.

– Meidän henkilöstömme ei matkusta ulkomaille eikä vastaanota vieraita ulkomailta tai heitä, jotka ovat oleskelleet ulkomailla. Tällä hetkellä ulkomailla olevat henkilöstön jäsenet tekevät 14 vuorokautta töitä kotoa käsin Suomeen saapumisen jälkeen. Ei siis paniikkia, mutta toki teemme kaiken turvataksemme henkilöstön hyvinvoinnin tehtaalla.