Juustoportin pihassa on uudenlainen pikalatauspiste sähköautoille – lataaminen on alussa ilmaista

Pisteellä voi ladata kahta autoa samaan aikaan.
Tämä arkistokuva on Elovainiolta. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Leppäkosken Energia on asentanut Ylöjärven Juustoportin pihaan uuden teknologian pikalatauspisteen.

Uutta latauslaitetta testataan kevään ajan, jotta siitä saadaan kattavasti kokemuksia. Lataus on testausjaksolla ilmaista.

Laitteen valmistaja on suomalainen Unified Charges Oy.

Kyseinen pikalatauslaite on laatuaan ensimmäinen kaupallisesti asennettu laite maailmassa.

Kustannustehokas ja kooltaan kompakti

Pikalatauspiste on edistyksellinen, sillä siinä pystyy lataamaan kahta autoa samanaikaisesti. Laitteen etuna on myös sen pieni koko.

– Pienen kokonsa ansiosta sen voi asentaa vaikka parkkihallin seinään, jolloin se säästää tilaa perinteisiin pikalatauslaitteisiin verrattuna, kertoo Unified Chargersin toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

– Tähän mennessä laitteesta on saatu pääosin positiivisia kokemuksia. Toki yllätyksiäkin tulee ja toivommekin, että käyttäjät antavat aktiivisesti myös kehittävää palautetta, jolloin laitteista ja palveluista saadaan entistä käyttäjäystävällisempiä, sanoo Leppäkosken Energian myyntipäällikkö Mika Kujala.

Pikalatauspisteen sijaintia Vaasantien varrella on kiitelty.

– Paikalla riittää kapasiteettia useammallekin pikalatauspisteelle ja kysynnän kasvaessa olemme varautuneet myös laajentamaan palvelua, Kujala lupaa.

Lue myös:

Kaupunki hankkii sähköauton latauspisteet Kurun ja Viljakkalan kirjastoille sekä Räikälle – Lataus ei ole kuitenkaan ilmaista