Testiryhmä koesaunoi Näsirinteen avantosaunan, joka aiotaan aukaista yleisölle – Testaajien mukaan Ylöjärvelle tarvittaisiin uusi avantosauna, sillä muut ovat aina täynnä

Ylöjärvellä saattaa avautua pian uusi yleinen avantosauna Antaverkan Näsirinteessä. Viime tiistaina ylöjärveläisistä koostunut testiryhmä koesaunoi avantosaunan ja kertoi mielipiteensä sen toimivuudesta.
Tiistaina Näsijärvellä kävi kova myräkkä, joka nosti järvelle aallot.

Ravintola Miss Adan yrittäjinä tunnetut Maiju ja Guy Peled ottivat viime vuonna haltuunsa Antaverkassa sijaitsevan, juhlapaikkana toimivan Näsirinteen pitopalvelun ja vuokraustoiminnan.

Samalla yrittäjäpariskunta sai käyttöönsä juhlapaikan rannassa sijaitsevan, vailla käyttöä nököttävän saunarakennuksen, jossa on kaksi saunaa, tupa ja useampi muutaman hengen huone yläkerrassa.

Peledit ovat kaavailleet, että rakennus tulee palvelemaan heti veneilykauden alkaessa esimerkiksi juuri veneilijöitä bed & breakfast -tyyppisellä majoittautumiskonseptilla. Sauna on vuokrattavissa myös erilaisille porukoille.

Mutta jotakin oli keksittävä myös talveksi. Siitä pariskunta sai idean avantosaunasta, jonka kehittelemistä varten he keräsivät Facebookin kautta testiryhmän. Viime tiistaina testiryhmä kokoontui Näsirinteeseen koesaunomaan kaksi saunaa samalla pulahtaen hyiseen Näsijärveen.

Näsirinteen naapurissa asuvat Leevi ja Ville Pekonnniemi ovat tottuneita avantouimareita. Leevi hyppäsi laiturilta pommilla järveen, mutta toimittaja mokasi kuvanottamisen pimeydessä. – Kyllähän tossa pää jäätyi, poika kommentoi.

Näin testiryhmä kommentoi avantosaunaa:

– Tunnelmallinen ja hieno paikka, vaikkakin saunomishetkellä oli todella pimeää.

– Lisää valaistusta.

– Tiistai ja sunnuntai kuulostavat hyviltä aukiolopäiviltä, sillä muut avantopaikat eivät ole silloin auki

– Ylöjärvellä on tarvetta uudelle avantosaunalla ruuhkan vuoksi.

– Vanhat kiukaat pitää vaihtaa tehokkaampiin, nyt ne eivät lämmenneet kunnolla.

– Makkaranpaistomahdollisuus on hyvä.

– Avantoon johtavalle kulkuväylälle pitäisi saada lämpömatot ja laiturin tikkaat vaihtaa.

Avantosaunaa kävi testaamassa 14 saunojan porukka.

 

Näsirinteen avantosauna:

  • Sijaitsee Antaverkassa osoitteessa Rauhalan yksityistie 44
  • Saunarakennuksessa on iso tupa ja takka, omat pukeutumishuoneet ja suihkut miehille ja naisille. Miesten saunaan mahtuu noin viisi henkilöä, naisten sauna on hieman suurempi. Saunoissa on sähkökiuas.
  • Alustavat aukiolopäivät tiistai ja sunnuntai.
  • Pääsymaksu tulee olemaan alle kympin.

 

Saunarakennuksessa on miehille ja naisille omat saunansa.

Lue myös: Lauantai-illan löylyt – Veittijärven sauna on koti yhteisölle, joka tuntee samoin

Testaajat toivoivat laiturille lämpömattoja.

 

Saunan tuvassa on takka, jossa voi paistaa vaikkapa makkaraa.