Mielipidekirjoitus: Onko kahdeksalta alkavien kouluaamujen poistaminen suurempi haitta kuin nuorten univaje?

Kahdeksan kouluaamuista luopuminen hyödyttäisi ainakin minua.
Kirjoittaja on yhdeksäsluokkainen Ylöjärven Uutisten TET-harjoittelija.

Käyn kaksi kertaa viikossa harrastuksissa ja olen kotona useimmiten puoli yhdeksältä. Olen iltaisin täynnä virtaa teatterin liikunnallisista harjoituksista tai kavereiden kanssa ulkoilusta. Sen jälkeen olen hereillä pitkään ja nukkumaanmeno venähtää helposti yhteentoista.

Minulla on luultavasti paljon kohtalotovereita. Monet valehtelevat vanhemmilleen nukkumaanmenoajoistaan, joten ei kannata tuudittautua siihen, vaikka oma lapsi sanoisi menevänsä aina puoli kymmeneltä nukkumaan.

Joku ehkä pitää parhaana ratkaisuna nuorten nukkumaanmenoaikojen ja kännykän käytön valvomista, mutta se ei ole viisas ratkaisu. Liika kontrolloiminen ja vahtiminen rikkoo yksityisyyttä ja luottamusta.

Uusia lukujärjestyksiä tehdään joka vuosi. Ei kai kahdeksalta alkavien kouluaamujen poistaminen voi olla suurempi haitta kuin nuorten univaje? Vähäinen unensaanti kostautuu meille kaikille tavalla tai toisella.

ESSI HUOTARI

Kirjoittaja on on yhdeksäsluokkainen Ylöjärven Uutisten TET-harjoittelija.

Lue myös:

Valtuustoaloite: Ylöjärveläiskoulujen tulisi luopua kahdeksan aamuista – ”Moni oppilas myöhästyy, eikä työskentely ole kovin tehokasta”

Kahdeksan aamut väsyttävät osaa oppilaista niin paljon, että torkut on otettava kesken koulupäivän: ”Tunnen joitakin, jotka lähtevät välitunnilla kotiin nukkumaan”

Vastaa kyselyyn: Tulisiko ylöjärveläiskoulujen luopua kahdeksan aamuista?